ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Міносвіти та науки: Литва продовжуватиме підтримку українських студентів

Литва продовжуватиме підтримку українських студентів, які зараз навчаються в литовських вишах. Для них залишаються ті самі умови навчання і підтримки до завершення їхнього навчання. 

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти та науки України.

Як зазначили в міністерстві, українським учням, які зараз навчаються в литовских школах, надається можливість вступати до вишів Литви на рівних умовах з литовськими учнями. Водночас для українських вступників не потрібно складати іспит з литовської мови. 

Крім того, повідомили в МОН, для українських учнів, які живуть у Литві, але дистанційно навчаються в українських школах і не навчаються в литовській системі освіти, є спеціальні стипендії для вступу до литовських закладів вищої освіти. Те саме стосується і студентів магістратури.

17 липня міністри освіти України Оксен Лісовий та міністерка освіти, науки та спорту Литви Радвіле Моркунайте-Мікуленене домовилися продовжувати пошук можливостей для збільшення кількості таких стипендій, а також пріоритезацію для вступників з України.

“Одна тисяча українських студентів зараз навчається в литовських вишах, і ми продовжимо їхню підтримку”, зазначив заступник міністра освіти, науки та спорту Литви Юстас Нугарас.

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий зауважив, що Україна і далі перебуває під постійними російськими атаками, значна частина території країни зазнала та продовжує зазнавати значних руйнувань. 

“Російські обстріли тривають, а наші люди вимушено шукають прихистку за кордоном. Ми просимо міжнародних партнерів зберегти всі теперішні програми підтримки як для тих українських учнів і студентів, які вже перебувають у Литві, так і для можливих новоприбулих у майбутньому”, зазначив Лісовий.

У МОН закликали українських дітей, які перебувають за кордоном, навчатися в місцевих школах і водночас продовжувати вивчати українознавчий компонент.

Нагадаємо, 15 липня 2024 року з’явилося повідомлення, що уряд Литви на прохання української сторони більше не покриватиме витрат на навчання для українських біженців, але в деяких університетах і коледжах кажуть, що українські студенти, як і раніше, зможуть навчатися безоплатно.

Liked the article?
Help us be even more cool!