ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Литва перевірить 18 тисяч білоруських мігрантів. Питатимуть і про війну РФ проти України

Міграційний департамент Литви планує перевірити понад 18 тисяч білорусів, які прибули до Литви до запровадження обмежень у 2022 році. Їм доведеться заповнити ту саму анкету, що й новоприбулі білоруси. 

Про це пише LRT.

"Ми почнемо перевіряти всіх громадян Білорусі, які отримали посвідку на проживання на підставі трудової діяльності до введення додаткової анкети", – повідомила начальниця відділу міграції Евеліна Гудзінскайте.

За її словами, таких білорусів у Литві близько 18 тисяч, посвідки на проживання яких ще діють.

У разі виявлення негативної інформації про людину міграційна служба звернеться до Управління державної охорони.

"Якщо людина не відповідає на анкету, це буде інтерпретовано проти неї. Якщо людина відповідає, її відповіді будуть оцінені. Якщо буде виявлена ​​негативна інформація, будемо консультуватися з Управлінням державної охорони. Якщо буде зроблено висновок, що особа становить загрозу державній безпеці, посвідка на проживання буде анульована", – пояснила Гудзінскайте.

З листопада 2022 року росіяни та білоруси, які в'їжджають до Литви, повинні заповнювати спеціальну анкету, щоб висловити свій погляд щодо війни Росії в Україні. Відтоді 1644 громадян Білорусі та 397 громадян Росії були визнані такими, що становлять загрозу національній безпеці Литви, і їм відмовили в дозволах на проживання.

Департаменту міграції та Управлінню державної охорони доручено проводити ретельнішу перевірку громадян Білорусі, які отримали або претендують на дозвіл на тимчасове проживання в Литві на підставі трудової діяльності.

Жорсткіші перевірки почалися після того, як колишній майор білоруської міліції Олександр Матієвич, який брав участь у придушенні продемократичних протестів у своїй країні, отримав дозвіл на тимчасове проживання в Литві.

Liked the article?
Help us be even more cool!