ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Литва не знайшла підстав вносити Лободу до чорного списку

29.11.2022, 10:00
Фото - пресслужба співачки
Фото - пресслужба співачки

Міністерство закордонних справ Литви заявило, що не має юридичних підстав для включення популярної у Росії української співачки Світлани Лободи до списку небажаних осіб. Відтак її концерти у країні відбудуться, повідомляє Delfi.

“Процедуру було розпочато минулої середи, коли в суспільстві з'явилися питання у зв'язку з її концертами в Литві (співачку оцінюють неоднозначно). МЗС звернулося до партнерів в Україні з проханням оцінити публічні заяви співачки, її поведінку перед російською агресією. За попередніми даними, є ознаки для її включення до списку небажаних осіб”, – сказала прессекретарка глави МЗС Пауліна Левицькіте. 

Однак, за її словами, при подальшому з'ясуванні фактів стало зрозуміло, що немає правової підстави та об'єктивних даних для її включення до списку небажаних осіб. 

Натомість міністр культури Литви Симонас Кайріс вважає, що виконавиця становить загрозу своєю колишньою позицією щодо Росії. “Однозначно – завжди становить (ризик – ред.). Оскільки, якщо мати на увазі і Литву, що стосується війни, розуміючи, скільки у нас українців, природно це питання не повинно замовчуватися”, – сказав він.

Минулого тижня МЗС Литви повідомило, що Лободу додадуть до списку небажаних осіб. Після цього було зупинено продаж квитків на її концерти, але згодом продаж було відновлено. 

Сама Лобода заявила, що жодної заборони немає, її концерт відбудеться. “Черговий вкид і чорний піар у мій бік. Прошу ЗМІ не підтримувати цю інформацію. Насьогодні жодної офіційної заборони на мій в'їзд до Литви немає. Заплановані концерти в Литві на підтримку України відбудуться”, - писала вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!