ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівський телеканал НТА заявив про тиск з боку міської влади

10.07.2020, 16:10
Фото – скриншот з відео НТА
Фото – скриншот з відео НТА

Журналісти львівського телеканалу НТА заявили про тиск із боку міської влади. Про це співробітники каналу заявили в ефірі “Народного Толк-Шоу” 7 липня, ведучі якого вийшли в ефір зі зв’язаними ланцюгами руками. 

“Чим ближче до виборів, тим складніше працювати журналістам. Ми – цьому приклад, тому що відчуваємо тиск на свободу слова, зокрема на наш телеканал з боку людей, які працюють у Львівській міській раді на чолі з її очільником”, – наголосили ведучі. 

В ефірі “Народного толк-шоу” показали сюжет про боротьбу за приміщення колишнього клубу “Пікассо”, який трактували “як використання мером Львова Андрієм Садовим адмінресурсу, щоби тиснути на незручні ЗМІ”. У повідомленні каналу йдеться про те, що НТА планує організувати в приміщенні молодіжний телецентр, проте міська адміністрація заявила про власні плани на нього та влаштовує перевірки.

Натомість видання Zaxid.net, що входить до медіахолдингу, власницею якого є Катерина Кіт-Садова, ще 1 липня повідомило, що співвласники телеканалу НТА викупили фірму, що орендувала у Львівської міської ради приміщення клубу, і планують облаштувати в приміщенні власну студію, але міська влада має на нього інші плани. Видання підкреслило, що в міськраді кажуть про спробу рейдерського захоплення цього приміщення телеканалом.

З посиланням на “Наші гроші. Львів”, видання повідомило, що 30 червня 2020 року компанія НТА+, формальними власниками якої є головна редакторка телеканалу НТА Наталія Струк та креативний продюсер каналу Віталій Крутяков, придбали ПП “Клуб “Пікассо”. Водночас уже кілька місяців триває ремонт з переобладнання приміщення клубу під телевізійну студію.  

Згідно з відкритими даними, з грудня 2017 року кінцевими бенефіціарами ПП “НТА – Незалежне телевізійне агентство” є Андрій Кісера та Андрій Мисик, члени політради партії “Народний контроль”.

Liked the article?
Help us be even more cool!