ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівська облрада затвердила 38 млн грн на утримання комунального телеканалу

23.02.2021, 13:40
Фото – Перший Західний
Фото – Перший Західний

Львівська обласна рада затвердила на утримання комунального підприємства облради ТРК “Перший західний” 38 млн грн.

Таке рішення облрада ухвалила на засіданні 23 лютого, затвердивши Регіональну програму сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на п’ять років і передбачивши на фінансування 47 млн грн, повідомляє Zaxid.net.

Основну частку з цих коштів (понад 80%) спрямують на утримання комунального телеканалу ТРК “Перший західний”.

Ще 1 млн грн передбачили на підтримку регіонального кінематографа, 500 тис. грн – на фінансову підтримку періодичних видань.

Окрім того, на конкурс для журналістів районних друкованих ЗМІ “Четверта влада” депутати передбачили 450 тис. грн, на конкурс для журналістів місцевих ФМ-радіостанцій – 150 тис. грн, на висвітлення діяльності облради та ЛОДА в ЗМІ – 1 млн грн.

У пояснювальній частині програми зазначається про досягнення ТРК “Перший Західний” за останні два роки. Зокрема, збільшено обсяг програм власного виробництва до 8–10 годин ефірного часу на добу (35–40% контенту) телеканалу “Перший Західний”, уп’ятеро збільшено присутність на медіаринку (у кабельних мережах, у Т2 в Бродах, Підбужі та Новому Роздолі на Львівщині), збільшено присутність на Сході України (Бахмутівка, Зоринівка, Білолуцьк, Біловодськ, Сватово і Марківка на Луганщині).

Комунальний телеканал Львівської облради “Львів-ТБ” перейменовано на “Перший західний” у 2016 році. У 2018 році “Перший західний” офіційно став телерадіокомпанією та отримав ліцензію на радіомовлення. Радіо Перше вийшло в ефір 24 серпня 2019 року.

Як пише видання, станом на 2019 рік утримання телеканалу “Перший західний” становило понад 20 млн грн з обласного бюджету на рік.

Liked the article?
Help us be even more cool!