ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівська міськрада проведе фінансову перевірку комунальної газети "Ратуша"

24.11.2017, 12:30
Фото - portal.lviv.ua

Управління фінансового контролю Львівської міської ради проведе фінансову перевірку комунального підприємства редакції газети “Ратуша” за 2014-2016 роки та за завершений звітний період 2017 року. Перевірка буде проведена на доручення міського голови Львова до 15 грудня цього року. Про це повідомили в департаменті “Адміністрація міського голови”, повідомляє Zaxid.net з посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

“Управління фінансового контролю від сьогоднішнього дня розпочинає проведення перевірки. До питання додаткового фінансування газети “Ратуша” з бюджету міста ми повернемось після результатів перевірки. Наразі зарплата працівникам редакції виплачується в межах тих призначень, які є”, - розповів в.о. директора департаменту “Адміністрація міського голови” Євген Бойко.

Видання нагадує, що 17 листопада мерія Львова відмовилась підвищити зарплати працівникам газети “Ратуша”. За словами Андрія Садового, у мерії нема жодної інформації про фінансово-господарську діяльність газети, засновником якої є міськрада.

За інформацією видання, газета “Ратуша” формально підпорядкована міськраді, однак відзначається послідовною різкою критикою на адресу особисто міського голови та мерії загалом. Зараз триває процес її переходу із комунальної власності в приватну.

Як повідомляє Львівський портал, рішення про перевірку фінансової діяльності було ухвалено сьогодні, 24 листопада, виконавчим комітетом Львівської міськради.

На засідання виконкому завітав колектив “Ратуші”. Головний редактор видання Микола Савельєв вимагав виділення коштів на зарплати працівникам.

Міський голова натомість сьогодні на засідання виконкому не з’явився. Головний редактор газети залишив меру Львова передачу: свіжий випуск газети “Ратуша”, документи щодо фінансової діяльності видання та два яйця.

“На минулому виконкомі міський голова Андрій Садовий виступив із брехливою заявою. Він заявив, що ми відмовилися пройти аудит. У листопаді 2016 року ми повністю пройшли аудит. Садовий сказав, що у нас скажені зарплати. У нас зарплати у працівників – 4 тисячі гривень”, – зазначив Савельєв.

Також він звернувся до членів виконкому: “Ви знали про рішення бюджетної комісії, яка проголосувала за виділення коштів редакції? Знали. Ви знали, що все узгоджено з “Адміністрацією міського голови”? Знали. То чого питання зняли з розгляду на виконкомі? Що за безхребетність у стосунку до Садового?”.

Після заслухання редактора газети та дискусій, виконком доручив провести аудит газети до 1 грудня. Після цього виконком має прийняти рішення про передбачення або непередбачення виданню коштів на зарплати.

Своєю чергою депутат міськради Ігор Телішевський висловив здивування стосовно упередженого ставлення міської влади до різних комунальних підприємств Львова: “Коли у нас є АТП-1, Львівелектротранс, Львівспецкомунтранс. Коли є звинувачення, що вони розкрадають кошти, їм поповнювали мільйонами статутний капітал. Перевірки ніхто не хотів проводити. А виявляється до преси йде зовсім інше ставлення!”.

Liked the article?
Help us be even more cool!