ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Луцьке видання надрукувало фото журналісток і активісток у вигляді оголених моделей "Плейбою"

29.09.2017, 16:08
Фото - Центр інформації про права людини

У Луцьку видання “Під прицілом” надрукувало фото відомих у місті жінок – журналісток, редакторок, ґендерних активісток, політикинь, громадських діячок у вигляді оголених моделей журналу “Плейбой”, зробивши колаж із фото облич жінок та обкладинок журналу, повідомляється на сайті Центру інформації про права людини.

Публікація супроводжується уїдливим та відверто сексистським текстом, спрямованим проти феміністок всього світу та презентації у луцькій медіа-кав'ярні моніторингу щодо дотримання ґендерного балансу у волинських виданнях, відсутності стереотипного і сексистського контенту.

Серед жінок, які потрапили у колажі, не лише організаторки заходу Богдана Стельмах та Аріна Крапка, не лише блогерки та журналістки, які позиціонують себе як феміністки, а й депутатка міської ради Юлія Вусенко, депутатка Волинської облради Людмила Кирда, голова курортного комплекса “Ріксос Прикарпаття” Олена Палагута, очільниця відділу інформаційної політики обладміністрації Світлана Головачук, головна редакторка інтернет-видання Волинський інформаційний портал Ольга Зейлик та інші.

За словами координаторки “Волинського прес-клубу” Богдани Стельмах, деякі з цих жінок взагалі “не визнають ґендерної рівності і фемінізму”.

Наразі Богдана не може із певністю стверджувати, що саме викликало таку інформаційну агресію проти жінок регіону.

За її словами, видання “Під прицілом” не було серед видань, які підлягали моніторингу, оскільки воно “не вважається вартим такої уваги”, зокрема не має широкої аудиторії. Та й заздалегідь не було відомо, які саме видання увійдуть до рейтингу.

“В анонсі заходу ми не вказували, кого моніторили. Видання “Під прицілом” належить голові облради Ігорю Палиці. Воно не підлягало моніторингу, бо загалом не вважається виданням, вартим уваги. Інше видання Палиці - Волинські новини – у рейтингу із дотримання ґендерного балансу зайняло 2 місце. Однак наперед цього ніхто не знав…”, - зазначила Стельмах.

Вона вважає, що редакція “Під прицілом” просто отримала привід познущатись із жінок-активісток.

Водночас журналістка та активістка Аріна Крапка повідомила про неприємні наслідки цієї публікації: фотоколажі “підтягуються” на запит про фото жінок у пошуковиках інтернету.

На її думку, вся ця провокація зроблена, аби применшити здобутки та результати діяльності цих активних жінок. “В публікації ображали не лише нас як особистостей, а нашу діяльність”, - сказала Крапка. Вона вважає публікацію відвертим і грубим сексизмом.

За її словами, зараз жінки думають, як краще вирішити це питання в юридичній площині, спілкуються з юристами.

Ще одна героїня публікації головна редакторка інтернет-видання Волинський інформаційний портал (VIP) Ольга Юревич (Зейлик) повідомила, що просто шокована такою провокацією загалом і своєю присутністю в ній зокрема.

“Уперше побачивши цей недоматеріал, я була просто шокована. Ще більше здивувало, коли знайшла серед переліку себе. Дивно, оскільки в добірці більшість постраждалих - люди, які активні у політичному житті Луцька, на відміну від мене. Я підозрюю, що потрапила до добірки через особисту неприязнь когось із редакції (або когось дотичного до редакції) видання “Під прицілом”, оскільки очолюю видання таблоїдного формату (а таке не всі сприймають)”, - говорить Ольга Зейлик.

Вона вважає, що її хотіли просто "зачепити за живе і потролити".

Речниця губернатора Світлана Головачук вважає публікацію частиною інформаційної війни, яку ведуть ЗМІ, дотичні до голови облради. “На превеликий жаль, на Волині маємо навіть не контрольовані олігархічні ЗМІ, а абсолютно деградовані, фінансовані олігархами чи дотичними до них структурами, псевдоЗМІ. І останні, виконуючи вказівки чи воліючи прислужитися, не гребують нічим”, - сказала Світлана Головачук.

Liked the article?
Help us be even more cool!