ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Луцька журналістка пройде 37 км марафону, щоб зібрати гроші на дрони для військових

15.05.2024, 10:20
Мая Голуб
Еля Коротинська. Фото надане ІМІ Елею Коротинською

Журналістка і волонтерка з Луцька Еля Коротинська пройде марафон у 37 кілометрів, щоб зібрати кошти на 37 дронів для військових Збройних сил України. Медійниця планує зібрати 555 555 грн. 

Про це вона повідомила на своїй Facebook-сторінці та розповіла деталі представниці Інституту масової інформації у Волинській області.

Журналістка пройде марафон 21 травня, коли їй виповниться 37 років. 

У коментарі представниці ІМІ Еля Коротинська розповіла про мету благодійного марафону:

“На вербну неділю ми з друзями з ГО “Автомайдан України.Луцьк” вчергове вирушили в поїздку на Донбас – везли три автівки, зокрема старенький бус для вивезення тіл загиблих Героїв з поля бою. У дорозі дізналась, що під час евакуації поранених загинув мій друг – оператор і військовий Юрій Сілюк. Дуже дорога для мене людина. Ще декілька друзів – з пораненнями опинились у лікарні... Останнім часом загинуло багато дорогих мені людей.... Відверто кажучи, в мене стався нервовий зрив. Після поховання я почала впадати в депресію”. 

“На Великдень поїхала на рідне Полісся, до батьків, до лісу... Прокричалась, виплакалась і перезавантажилась. Зрозуміла, що мушу взяти себе в руки і йти далі. Важко? Так! Важко. Я вже втомилася втрачати друзів, рідних, знайомих і просто неймовірно крутих людей, з якими зводить мене життя. А тому мушу ще більше акумулювати свою власні ресурси й рухатись вперед. Бо їм там на фронті набагато важче, ніж мені”, – зазначила вона.

Еля Коротинська зазначила, що свій день народження, 21 травня, святкуватиме після війни. А зараз саме час акумулювати свій ресурс і зробити “щось шалене та важливе”. Після “перезавантаження” виникла ідея пройти марафон та зібрати гроші на дрони для військових.

Журналістка зазначила, що вона вже готується фізично до марафону та щоразу долає більшу відстань. Загалом, вона фізично витривала. 

Отже, заплановано такий маршрут на 21 травня з 5-ї ранку: Садиба Липинських с. Затурці – Торчин – Забороль – Луцьк, Замок Любарта. 

Ціль збору: 555 555 грн.

Мета збору: придбати 37 FPV-дронів для наших волинських літунів.

Кошти можна надсилати вже.

Посилання на МоноБанку: https://send.monobank.ua/jar/5Ra5WCsSkT

Номер картки банки  5375 4112 1801 8260.

Як повідомляв ІМІ, фотограф з Житомира Андрій Дідківський у свій день народження відкрив збір на дрон для бригади, в якій служить його колега фотограф і відеограф Сергій Григорчук.

Liked the article?
Help us be even more cool!