ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Луцька журналістка поскаржилась на перешкоджання з боку правоохоронців

09.02.2018, 12:43
Фото - скриншот з відео 12 каналу

У Луцьку 8 лютого представники поліції під час обшуків у Луцькому національному технічному університеті перешкоджали роботі знімальної групи 12 телеканалу - журналістці Катерині Павловій та оператору Максиму Салію. Про це йдеться у сюжеті телеканалу.

Також правоохоронці погрожували журналістам кримінальними провадженнями за розголошення таємниці слідства, однак назватися і показати посвідчення відмовилися.

“Будь-яка інформація, яка буде висвітлена у ЗМІ, буде вважатися як розголошення таємниці досудового розслідування. Відповідно до Кримінального кодексу України, за це передбачена кримінальна відповідальність. Я вам не зобов’язаний представлятися”, – сказав один з правоохоронців.

Прес-секретарка Департаменту кіберполіції Національної поліції Юлія Квітко в коментарі телеканалу підтвердила, що в університеті проходили слідчі дії і до їх завершення вони не можуть “розголошувати деякі відомості, щоб не зашкодити слідству”.

У коментарі 12 каналу начальник Луцького відділу поліції Олег Кітчук повідомив, що в приміщенні університету проходить санкціонований обшук в рамках відкритого раніше кримінального провадження за статтею 361, ч. 2 (незаконне втручання в роботу комп’ютерів за попередньою змовою групою осіб).

За фактом перешкоджання журналістка Катерина Павлова написала відповідну заяву в поліцію.

У коментарі ІМІ Катерина Павлова повідомила, що правоохоронці штовхали оператора. “Оператора штовхали, мені лише словесно забороняли. Камеру не забрали”, - розповіла вона.

Фото - Фейсбук Катерини Павлової  
Liked the article?
Help us be even more cool!