ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Луценко назвав "досить тупиковою" справу про перешкоджання журналісту "Цензор.НЕТ"

20.11.2018, 12:51

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що справа про перешкоджання журналісту “Цензор.НЕТ” Івану Марусенку з боку народного депутата Олександра Пономарьова “досить тупикова”. Про це Луценко повідомив 19 листопада в кулуарах Верховної Ради у відповідь на запитання “Цензор.НЕТ” про те, як рухається розслідування.

“Проводимо дорозслідування. Взагалі ситуація достатньо тупикова. Ця справа була розглянута комітетом і відправлена до Верховної Ради, а з Верховної Ради через передканікулярний стан повернута до ГПУ. Закон, з одного боку, не передбачає повернення до справи без якихось нових ознак. Які нові ознаки можна встановити в тому правопорушенні, поки що прокурори не змогли дати відповідь. Працюємо над цією справою також”, - сказав Луценко.

Як повідомляв ІМІ, 7 лютого 2018 року в кулуарах Верховної Ради народний депутат з депутатської групи “Воля народу”, колишній член Партії регіонів Олександр Пономарьов вихопив з рук і забрав мобільний телефон у парламентського кореспондента інтернет-видання “Цензор.НЕТ” Івана Марусенка, в той час як журналіст знімав на камеру телефону коментар нардепа.

7 лютого 2018 року прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) КК України.

18 травня Генеральна прокуратура України направила до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з групи “Воля народу” Олександра Пономарьова.

7 червня Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту визнав невмотивованим подання Генеральної прокуратури на притягнення до відповідальності народного депутата групи “Воля народу” Олександра Пономарьова за перешкоджання журналістам.

Liked the article?
Help us be even more cool!