ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лідер керівної партії Польщі вважає, що непольські медіа мають бути винятком у країні

29.01.2021, 11:41
Фото – wPolityce.pl
Фото – wPolityce.pl

Лідер керівної партії Польщі “Право і справедливість” Ярослав Качинський заявив, що медіа з іноземними власниками мали б бути винятком у країні, інакше це створює загрозу для національних інтересів. Про це він сказав в інтерв’ю виданню wPolityce, повідомляє “Європейська правда”.

Качинського запитали про його думку з приводу зміни власника Polska Press, яка раніше була німецькою медіакомпанією, а тепер перейшла під контроль PKN Orlen.

Він заявив, що вважає це “однією з найкращих новин” за останні роки.

“Це перший крок у правильному напрямі. Ми значною мірою позбавили себе медіа, значно поступившись іншим, зокрема німецьким, що стало суттєвим послабленням нашого суверенітету – не лише держави, а нації”, – сказав Качинський, додавши, що німецькі медіа відіграли значну роль у “деморалізації молодих людей у 90-х”.

“Якщо ми продовжимо шлях, ініційований рішенням Даніеля Обайтека (керівник PKN Orlen)  – ми зможемо виправити цю ситуацію. Хочу нагадати, що, коли одна не дуже значна щоденна газета в Німеччині перейшла під контроль іноземців, почалася масована кампанія, після якої вона знову повернулася до німецького власника. Тож вони мають право захищати свій суверенітет у цій надважливій сфері, але заперечують таке право інших країн”, – зазначив Качинський. 

Він аргументував свою позицію тим, що ЗМІ мають величезний вплив на суспільну думку.

“Нам потрібні наші власні медіа, а непольські медіа мають бути винятком, рідкісним винятком у нашій країні. Це не легко і не швидко, але це єдиний можливий шлях захистити нашу свободу і суверенітет”, – наголосив лідер ПІС.

Liked the article?
Help us be even more cool!