ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

#LiberateCrimea: У Криму посилює роботу мобільний оператор з РФ, який контролюють спецслужби

Російський оператор мобільного зв'язку “Миранда-медиа” хоче охопити якомога більше користувачів в окупованому Криму. Скориставшись послугами цього оператора абоненти ризикують “ділитися” своїми даними з російськими спецслужбами.

Про це повідомляє Крим.Реалії із посиланням на кримське відділення міжнародного громадянського  рух за деокупацію Криму та підтримку цілісності України #LiberateCrimea.

У русі нагадали, що “Миранда-Медиа” активно працює не тільки в Криму, а й на окупованих територіях материкової України. Частина активів компанії належить “Ростелекому” – державній телекомунікаційній компанії РФ.

“Тому спецслужби отримують доступ до інформації, що їх цікавить, уникаючи бюрократичних формальностей”, – розповів активіст руху (прізвище редакція не називає з метою безпеки).

Він додав, що до травня цього року “Миранда-Медиа” надавала послуги мобільного зв'язку лише російським окупаційним структурам у Криму.

“Ми пам'ятаємо ініціативу спецслужб, озвучену вустами муфтія Аблаєва, про створення мобільного оператора для кримських татар, за нашими даними – тепер вони вирішили охопити всіх кримчан підконтрольним спецслужбам оператором зв'язку”, – сказав активіст #LiberateCrimea.

За його інформацією, тарифи мобільного зв'язку від “Миранда-Медиа” вигідні для спілкування з регіонами сусідньої Росії, що є інструментом подальшої інтеграції владою РФ кримчан до російського суспільства.

За даними Крим. Реалії, компанія “Миранда-Медиа” створена у 2004 році в Москві та тривалий час входила до групи “Національні кабельні мережі”, яку у 2014 році повністю викупив “Ростелеком”. Після окупації Криму Росією компанія почала надавати послуги фіксованого зв'язку на півострові, а пізніше перереєструвалася у Сімферополі.

У 2015 році “Ростелеком” скоротив частку в “Миранда-Медиа” зі 100 до 19,99%, а 80,01% компанії перейшли ТОВ “Судоходная компания “Люкстранс”. Ця структура володіння зберігається і зараз, за даними Rusprofile.

“Миранда-Медиа” є власником кількох операторів на окупованих після 2014 року територіях України: “Донецк Телеком”, “Запорожье Телеком”, “Луганск Телеком”, “Херсон Телеком”, “Крымтелеком” та інших. Виручка в 2023 році зросла на 114%, до 4 млрд російських рублів, чистий збиток збільшився майже в 10 разів, до 1,36 млрд руб.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2023 року у жителів тимчасово окупованого Криму спостерігалися перебої у роботі відеохостингу YouTube. Проблеми спостерігаються в провайдера “Миранда-Медиа” – “дочки” російського оператора “Ростелеком” на півострові.

Liked the article?
Help us be even more cool!