ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Lenta.ru зламали та розмістили правдиві новини про війну (уточнення)

09.05.2022, 11:30
Фото – РБК.ру
Фото – РБК.ру

Популярний російський сайт Lenta.ru був зламаний 9 травня. Замість редакційних матеріалів на ньому з'явилися десятки антивоєнних новин з дисклеймером: “Цей матеріал не узгоджений з керівництвом, а за його публікацію Адміністрація президента роздасть виданню звіздюлів, інакше кажучи, ТЕРМІНОВО РОБИ СКРІН, поки не видалили”, повідомляє Ліга.

Головні новини на Lenta.ru станом на 10:15 за київським часом виглядали так:

  • Путін розв'язав одну з найкровопролитніших воєн 21-го століття
  • Зеленський виявився крутішим за Путіна
  • Російська еліта виявилася мізерно безвольною
  • Володимир Путін перетворився на жалюгідного диктатора та параноїка
  • росію змусять платити Україні багатомільярдні репарації
  • Володимир Путін боїться розкрити правду про свою сім'ю
  • Росія загрожує знищити весь світ
  • Російська еліта хвора на кумівство і лизоблюдство
  • Путіна та його соратників чекає на трибунал

Схожі новини з'явились у всіх розділах Lenta.ru, проте редакція видання швидко виправила ситуацію та повернула свої тексти.

Lenta.ru свого часу була найпопулярнішим новинним сайтом російськомовного інтернету. На початку 2014 року видання було єдиним російським медіа, яке намагалось об'єктивно висвітлювати інформацію про події в Криму та на материковій частині України під час окупації півострова.

У середині березня 2014 року значна частина редакції звільнилася через тиск власника і пізніше започаткувала нове видання “Медуза”.

Уточнення. Сайт Lenta.ru не був зламаний, а правдиві новини про війну рф проти України розмістили керівник відділів “Економіка” та “Середовище” російського видання Lenta.ru Єгор Поляков та редакторка цих відділів Олександра Мірошникова.

Про це Євген Поляков сказав виданню “Медуза”.

За словами Полякова, він разом з Олександрою Мірошниковою замінив нотатки на сайті. “Це ніякий не “злам хакерів”, це моє та Саші усвідомлене рішення, яке було ухвалене відносно давно, але реалізувати його швидко не виходило. Поки не говоритиму, з яких причин”, – сказав Поляков. 

За його словами, вони з Мірошниковою перебувають за межами росії. Поляков зазначив, що йому вже закрили доступ до адмін-панелі сайту.

Liked the article?
Help us be even more cool!