ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Латвія депортуватиме росіян, які не складуть іспиту з державної мови

12.04.2023, 12:28
Фото – Латвійське телебачення
Фото – Латвійське телебачення

Громадяни Росії, які до 1 вересня не розпочнуть процесу складання іспиту з державної мови, мають залишити Латвію до 2 грудня, розповіли порталу Lsm в Управлінні в справах громадянства та міграції. 

Це стосується тих громадян РФ, чий постійний дозвіл на проживання після поправок до імміграційного закону перетворився на тимчасовий.

Записатися на іспит потрібно було з 1 лютого до 24 березня. 11 квітня розпочалися самі іспити. 

Як розповіла представниця Центру утримання освіти Лієні Берзіня, цього дня в Ризі склали іспит 270 людей. Вони отримають результати протягом семи робочих днів.

Іспит складається з чотирьох частин – розмовна, читання, письмова та усна частина. Кожну треба здати на рівень, не нижчий за 60%. Берзіня зазначає, що зараз на іспит записалося лише 8 тисяч людей з 18 тисяч і другої окремої кампанії іспитів Центр змісту освіти не влаштовуватиме. Тим, хто захоче залишитись у Латвії, потрібно буде скласти іспит у звичайному порядку.

Представниця Управління в справах громадянства та міграції Мадара Пуке наголосила, що процедуру іспиту потрібно розпочати до 1 вересня. Якщо заява не буде подана, посвідка на проживання втрачає чинність, і з країни треба виїхати до 2 грудня.

"Далі питання до Прикордонної служби. Країну доведеться залишити в примусовому порядку", – пояснила вона.

Як повідомляв ІМІ, у Латвії депутати урядової фракції Національного об'єднання в сеймі розробили поправки до закону “Про державну мову”, які передбачають заборону на титри російською мовою у фільмах.

У лютому 2023 року Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) тимчасово обмежила доступ до низки пов'язаних з російськими пропагандистськими ЗМІ сайтів (здебільшого під блокування потрапили регіональні дзеркала Sputnik і RT) на території Латвії до зняття санкцій Європейського Союзу.

Liked the article?
Help us be even more cool!