ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Латвійський суспільний мовник скасував передвиборчі дебати російською мовою

Латвійський суспільний мовник LTV скасував заплановані передвиборчі дебати до Європейського парламенту російською мовою, які мали відбутися на порталі LSM.lv.

Таке рішення ухвалила головна редакторка LTV Сігіта Роке після консультацій з редакційною радою мовника, повідомляє LSM.lv.

У своїй заяві для медіа Роке зазначила, що LTV, “прагнучи донести до різних груп суспільства достовірну та різноманітну інформацію про вибори”, вирішив проводити дебати не лише латиською, а й російською.

“Але треба визнати, що, коли ми планували контент, ми не передбачили, яку реакцію перед цими виборами до Європарламенту спричинить запрошення до участі в дебатах кандидатів у депутати, основною мовою яких є російська”, – зазначила Роке.

Проте попри скасування дебатів, зазначила головна редакторка LTV, “суспільні медіа не є і не мають бути інструментом досягнення цілей політичних сил чи посадовців”.

Портал LSM.lv планував транслювати виборчі дебати до Європарламенту російською мовою, але учасники мали б можливість розмовляти латиською, а також був запланований синхронний переклад.

Проти дебатів російською мовою виступили громадські діячі, політики. Декілька політичних сил, які беруть участь у виборах до Європарламенту,  заявили, що їхні кандидати не братимуть участі в таких дебатах. 

Як повідомляв ІМІ, Сейм Латвії ухвалив Концепцію національної безпеки, яка, зокрема, передбачає з 2026 року заборону Латвійському телебаченню (LTV) та Латвійському радіо (LR) мовити російською.

Liked the article?
Help us be even more cool!