ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КЗЖ розкритикував держсекретаря США, який звинуватив у брехні журналістку

27.01.2020, 10:31
Фото – fidar.rw
Фото – fidar.rw

Комітет захисту журналістів розкритикував державного секретаря США Майка Помпео, який звинуватив у брехні журналістку Національного громадського радіо США (NPR) Мері Луїз Келлі за її розповідь про його негідну поведінку під час і після інтерв’ю. Про це йдеться в заяві організації, повідомляє Радіо Свобода.

Як зазначила організація, його реакція є черговим прикладом “ворожого ставлення” адміністрації президента Дональда Трампа до преси.

“Ці словесні напади підривають зусилля на захист журналістів і позиції США як дороговказа до свободи преси”, – заявили в комітеті.

Так, 25 січня була оприлюднена офіційна заява Помпео, в якій він звинуватив журналістку Мері Луїз Келлі в брехні, вказавши, що в такий спосіб ЗМІ прагнуть нашкодити нинішній адміністрації.

“Репортер NPR Мері Луїз Келлі двічі збрехала мені. Вперше минулого місяця, коли ми домовлялися про наше інтерв'ю, а потім ще вчора, погодившись, що наша розмова після інтерв'ю не оприлюднюватиметься”, – написав Помпео.

Він зазначив, що Келлі має бути соромно порушувати базові правила журналістики й порядності.

“Це ще один приклад того, якими несамовитими можуть ставати медіа в намаганнях зашкодити президентові Трампу й нинішній адміністрації. Не дивно, що американський народ не довіряє багатьом ЗМІ, коли вони послідовно демонструють свій задум і відсутність доброчесності”, – заявив держсекретар США.

У відповідь на його заяву NPR виступило на підтримку журналістки, заявивши, що вона репортер із “найвищою професійною чесністю” і що компанія підтримує її повідомлення.

Попереднього дня, 24 січня, Келлі повідомила, що Помпео розлютився і перервав інтерв’ю, коли вона почала ставити йому запитання про те, чому він не захищав колишньої послині США в Україні Марі Йованович від кампанії очорнення з боку Трампа, який урешті звільнив її минулого року.

За словами журналістки, після того її попросили пройти в приватну кімнату Помпео, щоб продовжити розмову вже без засобів звукозапису. Як повідомила Келлі, там Помпео кричав на неї і лаявся непристойними словами, заявляючи, що більшість американців і не знають, де є та Україна.

Потім, розповіла Келлі, він наказав помічникам принести непідписану контурну мапу світу і попросив її показати Україну, що вона й зробила як слід. Келлі має ступінь магістра європейських студій Кембриджського університету.

Як наголосила Келлі, їй ніхто нічого не казав із приводу того, що розмова в приватній кімнаті мала бути не для публіки.

Liked the article?
Help us be even more cool!