ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КЖЕ висловила "1+1" публічний осуд через сюжет про "Слугу народу"

12.07.2019, 14:30

Комісія з журналістської етики (КЖЕ) висловила телеканалу “1+1” публічний осуд через сюжет про політичну партію “Слуга народу”. Про це йдеться в рішенні комісії від 11 липня.

На розгляд КЖЕ надійшла скарга на сюжет “Передвиборчі змагання”, що вийшов у випуску новин ТСН (19:30) телеканалу "1+1" від 25 червня 2019 року. Сюжет стосується представлення партією “Слуга народу” мажоритарних кандидатів у Києві. 

Комісія з журналістської етики зауважує, що в сюжеті каналу порушено вимоги статей 6 (повага громадськості на повну та об’єктивну інформацію про факти і події), 9 (факти, судження та припущення мають бути чітко відокремлені одне від одного) та 10 (збалансованість представлених точок зору) Кодексу етики українського журналіста. 

“Сюжет ретранслює позиції представників партії “Слуга народу”, озвучені ними на відповідній пресконференції. Зокрема, у сюжеті відображено пряму мову шести кандидатів у депутати від політсили, серед яких також журналіст "1+1" Сергій Швець та генеральний директор групи каналів “1+1 медіа” і співвласник телеканалу Олександр Ткаченко. При цьому ведуча новин та автор сюжету також передають виключно позицію партії та її обіцянки”, – зазначає КЖЕ. 

На думку комісії, це свідчить, що метою сюжету є не повноцінно поінформувати аудиторію про проблеми та можливі шляхи їх вирішення, а радше підвищити інтерес до конкретної політичної сили, що містить ознаки передвиборної агітації.

“Таким чином, сюжет повністю присвячений висвітленню передвиборних обіцянок кандидатів політичної партії “Слуга народу”. При цьому журналісти використовують низку оціночних суджень, які не намагаються перевірити, поставити під сумнів чи представити оцінки незалежних експертів щодо озвучених програмних ідей”, – йдеться в рішенні КЖЕ.

Liked the article?
Help us be even more cool!