ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КЖЕ отримала цьогоріч удвічі більше скарг, ніж торік

28.12.2021, 10:05

Комісія з журналістської етики (КЖЕ) отримала цьогоріч 204 скарги, що вдвічі більше, ніж у 2020 році. 

Про це сказав голова ВГО “Комісія з журналістської етики”, президент Української асоціації медіабізнесу Олексій Погорелов в ефірі Громадського радіо.

“Комісія журналістської етики отримала 204 скарги. Якщо порівнювати з попереднім роком, то маємо зростання у два рази. Це показник того, що більше людей хочуть якісні медіа. Ми вважаємо таку тенденцію позитивною”, – зазначив Погорелов.

Він звернув увагу, що КЖЕ за останній рік спостерігає зростання відсотка медіа, які реагують на запити (відповідають, надсилають пояснення) та змінюються за їхніми рекомендаціями.

Водночас, зазначив Погорелов, КЖЕ отримує скарги на продаж фейкових журналістських посвідчень.

“Хочу пригадати історію продажу фейкових журналістських посвідчень. Є організації, які цим заробляють. Реєструється медіа та за певну суму видають посвідчення. Ми нарахували чотири такі організації. На одну з них скарги до Комісії з журналістської етики приходять по цей день. 

Фіктивне журналістське посвідчення – це квиток пройти в певні місця або заходи, можливість доступу до закритих джерел, дозвіл на отримання зброї. Через такі історії повага до професії журналіста знижується. За останні років 10 це значне падіння”, – сказав голова ВГО “Комісія з журналістської етики”.

Liked the article?
Help us be even more cool!