ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Київському блогеру, який знімав для росЗМІ стріми з дискредитацією ЗСУ, повідомили про підозру

22.09.2022, 13:05
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру блогеру з Києва, який поширював російську пропаганду: знімав для російських ЗМІ стріми з дискредитацією Збройних сил України. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними LB.ua, затриманим є блогер Антонов з dtp.kiev.ua. Проєкт dtp.kiev.ua вже кілька років діє в соціальних мережах і має тисячі підписників.

“Зловмисник займався дискредитацією військовослужбовців ЗСУ та співробітників правоохоронних органів. Для цього він знімав провокативні відео під час руху військових колон або автотранспорту українських захисників на території столичного регіону. У своїх стрімах він ображав наших оборонців, а також намагався фіксувати їх обличчя та номерні знаки автомобілів”, – повідомляє спецслужба.

Відзняті “сюжети” він викладав на власній інтернет-платформі та розповсюджував через соцмережі.

За даними слідства, “деструктивний контент широко використовували кремлівські пропагандисти для підготовки замовних ефірів та фейкових “новин” щодо суспільно-політичної ситуації в Україні”.

“Таке провокативне відео представники спецслужб рф використали для “розгону” дезінформації про громадянську позицію і патріотичні настрої жителів Київщини”, – зазначає СБУ.

Крім того, блогер публічно ображав українських волонтерів і вимагав з них гроші за оприлюднення публікацій на підтримку Сил оборони.

Під час слідчих дій за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і мобільний телефон, з яких він адміністрував свої інтернет-ресурси, поширюючи ворожу пропаганду.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!