ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Київському блогеру, що виступав на російському каналі "Звезда", повідомили про підозру

Фото – Київська міська прокуратура
Фото – Київська міська прокуратура

Служба безпеки України повідомила про підозру київському блогеру, який поширював матеріали з виправдовування війни РФ проти України, а його матеріали використовували російські пропагандисти.

Про це повідомили СБУ та Київська міська прокуратура.

За даними слідства, 39-річний блогер, який називає себе політичним аналітиком, поширював матеріали через свої акаунти в соцмережах Х, у Telegram (6,5 тис. підписників), на платформі YouTube (26,4 тис. підписників).

У матеріалах він заперечував збройну агресію РФ, дискредитував командування Сил оборони на користь країни-агресора. Також поширював дезінформацію про суспільно-політичну ситуацію в Україні й у такий спосіб намагався кинути тінь на міжнародний імідж України.

Затриманий блогер. Фото – СБУ

Зокрема, блогер переконував свою аудиторію, що повномасштабне вторгнення в Україну розпочав не Путін та Росія, а президент США і загалом у всьому, що відбувається, – окупація частини українських територій, численні ракетні обстріли України – винні США.

Його дописи та відеокоментарі поширювали основні російські телеканали та інтернет-видання, які створювали на їхній основі постановні сюжети та провокаційні публікації, зазначає СБУ.

Загальна аудиторія цих медіамайданчиків становила понад пів мільйона користувачів.

Також російські пропагандисти запрошували блогера на свої телеефіри, зокрема на канал міністерства оборони РФ “Звезда”.

Крім того, за даними слідства, фігурант ще до початку повномасштабного вторгнення Росії був постійним учасником ток-шоу на телеканалах Медведчука, де нав’язував аудиторії прокремлівські наративи щодо внутрішньої ситуації в Україні та зовнішнього курсу України.

Під час обшуків у помешканні проросійського блогера виявлено комп’ютери та мобільні телефони з доказами його підривної діяльності, зазначає СБУ

Блогеру повідомили про підозру за ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Солом'янський районний суд м. Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Також за клопотанням прокурора йому заборонено користуватися власними сторінками в соціальних мережах та месенджерами.

Фігуранту загрожує до восьми років в'язниці з конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!