ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Китайське державне ЗМІ закликало протестувальників “не випробовувати терпіння уряду”

09.09.2019, 13:02
AP/radiosvoboda.org
AP/radiosvoboda.org

Державне видання Китаю China Daily 9 вересня опублікувало редакторську колонку, в якій назвало напівавтономну територію Гонконгу невід’ємною частиною Китаю та знову звинуватило “закордонні сили” в підбурюванні продемократичних протестів, які тривають у місті 14 тижнів поспіль, повідомляє Радіо Свобода.

"Гонконг є невід’ємною частиною Китаю, і це основний принцип, який ніхто не має оскаржувати – ані демонстранти, ані закордонні сили, які грають у свої брудні ігри”, – йдеться в колонці видання.

Будь-яку спробу автономії відмежуватися “буде розгромлено”, а демонстрантам слід “припинити випробовувати терпіння центрального уряду” Китаю, стверджують автори колонки.

8 вересня учасники акцій протесту знову вийшли на вулиці і пройшли до консульства США, вимагаючи міжнародного тиску на Пекін.

Один з очільників протесту активіст Джошуа Вонг був затриманий того ж дня в аеропорту перед своїм вильотом до Німеччини: повідомлення Вонга про це у Twitter оприлюднив його адвокат. Згідно з ним лідера опозиції затримали за порушення умов звільнення під заставу.

Утім, згодом активіста відпустили, коли суд ухвалив, що за умовами звільнення під варту він має право здійснювати поїздки, заплановані до арешту.

Попри заяву губернатора Гонконгу Керрі Лам про відкликання законопроєкту про екстрадицію, з якого почалися акції, протести в місті не вщухають.

Раніше демонстранти вимагали відкликати документ про екстрадицію, але потім долучили до вимог відставку Керрі Лам, більшу свободу Гонконгу від Пекіна і розслідування дій поліцейських під час розгону протестів.

Нині Гонконг має в складі Китаю широку автономію і досі значною мірою зберігає відсутній у решті країни демократичний лад із часів, коли ця територія була британською колонією до 1997 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!