ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Китай витрачає мільярди на проросійську дезінформацію – спецпосланець США

01.03.2023, 13:08
Фото – newageks.com
Фото – newageks.com

Реакція Заходу на мільярдні інвестиції Китаю в поширення токсичної дезінформації, зокрема узгоджених з московськими наративами меседжів про Україну, є не досить оперативною, заявив цього тижня під час туру Європою координатор Центру глобальної взаємодії (урядового органу США, створеного для "викриття й протидії" іноземній пропаганді й дезінформації) Джеймс Рубін, передає The Guardian.

"Китайська й російська дезінформація отруїла нашу криницю – вона згубна", – сказав Рубін, колишній посадовець адміністрації Клінтона і телеведучий.

Отримавши свою посаду шість тижнів тому, він зазначив, що його метою є не пасивне спростування російсько-китайської дезінформації про Україну, а активний контрнаступ: заклики до країн не давати прихистку тим, кого спіймали на поширенні дезінформації.

Рубін заявив, що Росія та Китай витрачають мільярди доларів на інформаційні маніпуляції, але додав, що Пекін працює на глобальному рівні та витрачає більше за Москву.

"Дотепер реакція нашої нації та Заходу була повільною, і можна з упевненістю сказати, що перед нами дуже, дуже серйозний виклик. В інформаційному просторі узгодження між Китаєм і Росією є майже повним".

Китай, за його словами, "повторює й проголошує російські аргументи про те, що війну розпочало НАТО".

Рубін зазначив, що скорочення робочих місць у міжнародній службі ВВС не допомагає боротися з дезінформацією.

Коли його спитали про ці скорочення, він сказав:

"Прямолінійність ВВС – один з найцінніших ресурсів західного світу. Якщо ми хочемо боротися з глобальною дезінформацією Китаю й Росії, загроза від якої реальна й серйозніша, ніж я міг подумати, нам потрібна єдність, розділення праці між союзниками. Нам доведеться діяти спільно, на кшталт того, як це відбувалося в попередні епохи, і ВВС відіграє тут важливу роль".

Повторивши застереження адміністрації США про вихід співробітництва між Китаєм і Росією на новий рівень – постачання Москві летальної зброї, – Рубін висловив сподівання, що суспільство не припуститься таких самих помилок щодо Китаю, яких уже допущено щодо Росії. Китай неодноразово заперечував свої наміри постачати зброю Москві, але заяви США можуть бути спробою стримати пекінських "яструбів" або ж поставити під сумнів заяви Китаю про власний нейтралітет.

Рубін зізнався, що обурений "нездатністю деяких країн Глобального Півдня навіть визнати, що це вторгнення, не те що вирішити, на чиєму вони боці".

"Для деяких країн Африки, деяких країн Азії війна в Україні – це щось дуже далеке. Їм здається, що Захід не приділяє їм досить уваги, всім їм, крапка. Тож дехто з них дивиться на війну під цим кутом", – сказав координатор Центру глобальної взаємодії.

Liked the article?
Help us be even more cool!