ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"КиевВласть" намагаються купити й клонують у Telegram – співвласник

25.05.2020, 10:45
Фото – kievvlast.com.ua
Фото – kievvlast.com.ua

Власникам інтернет-видання "КиевВласть" у квітні-травні двічі пропонували продати бізнес. Про це "Детектору медіа" розповів шефредактор і співвласник видання Ігор Дармостук.

"Протягом квітня-травня від двох різних посередників нам надходили запити про продаж бізнесу: наше ТОВ, ТМ, переуступка всіх комерційних контрактів. Ціну ми назвали, але шалену, адже не збираємося поки виходити з цього проєкту", – розповів він.

Пан Дармостук пов’язує ці пропозиції з атаками, з якими стикнулося видання останнім часом.

"Ми успішне "кабінетне видання", успішний бренд, який багато кому заважає. Ми знаємо, що в нашому майданчику зацікавлені люди, які ведуть політичну й ділову бізнесову активність на території Києва й столичного регіону. Протягом 10 років нашого існування ми стикалися з цим щонайменше двічі на рік", – уточнив він.

Водночас Ігор Дармостук каже, що протягом останніх двох місяців провокатори здійснюють атаки на видання, зокрема останнім часом збільшилася кількість негативних матеріалів про одного з рекламодавців видання: "У нас багато рекламодавців – забудовники. Вони рекламуються офіційно. Проти одного з них влаштували негативну кампанію і подали фото з акції, коли його пікетували, з посиланням на "КиевВласть". Посилання на "КиевВласть" мало ламаний лінк. Таких історій багато – коли на нас посилаються, а це не ми. Можливо, комусь ми почали заважати", – сказав він.

Крім того, 19 травня в Telegram з'явився канал під назвою "КиевВласть", у якому, за словами пана Дармостука, публікують політичну рекламу та фейки про київських політиків. Він вважає, що запуск цього каналу пов’язаний із майбутніми місцевими виборами.

"Ми вважаємо, що це паразитування на нашому бренді. Якби до нас не ставилися, але впливове "кабінетне видання" в Києві та області. Якщо вони не накручували собі підписників, то вони за два дні назбирали п’ять тисяч людей у Telegram", – каже Дармостук.

Зараз видання збирає інформацію, щоб вирішити, як діяти в такій ситуації. "За результатами цієї історії з Telegram, я планую написати покрокову інструкцію, як діяти медіа, яких клонували в Telegram", – додав шеф-редактор і співвласник видання.

Крім того, "КиевВласть" повідомила, що має зареєстрований бренд, який захищається законом про авторське право. До цього телеграм-каналу вони не мають жодного стосунку.

У "КиевВласти" немає свого телеграм-каналу, проте після цього інциденту редакція планує його запустити. "Взагалі не планували запускати свій телеграм-канал, бо він не монетизує наш контент. Він нам не потрібний. Тепер, щоб унеможливити в майбутньому всі провокації, цей телеграм-канал ми запустимо. Поки ми не знаємо, коли це зробити – зараз чи коли отримаємо відповідь від Telegram", – пояснив Ігор Дармостук.

Команда видання вже поскаржилася Telegram на цей канал, проте поки що не отримала відповіді. "Telegram ніяк не реагує. Ми поскаржилися на support та на пошту для скарг. Поки жодних реакцій від Telegram не було. Поскаржилися всі три власники торгової марки "КиевВласть". Вони лише написали, що вони волонтерський проєкт, який працює російською та англійською мовами. Ми надіслали скаргу російською. Вони відповіли, що спробують надати відповідь якомога швидше", – розповів шеф-редактор і співвласник видання, додавши, що надсилатимуть скаргу ще й англійською мовою.

Liked the article?
Help us be even more cool!