ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Курченко судиться з 1+1 через те, що канал процитував заяву Порошенка

04.10.2017, 16:18
Фото - http://crime.in.ua

Бізнесмен-утікач, власник “Українського медіахолдингу” Сергій Курченко подав до Печерського районного суду Києва позовну заяву до Президента України Петра Порошенка і телеканалу “1+1” про захист своєї честі, гідності та ділової репутації. Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на прес-службу Курченка.

Позов стосується заяви Порошенка під час візиту до Одеси 7 жовтня 2016 року, коли він сказав, що “пан Курченко - злочинець”.

Заяву поширила Телевізійна служба новин (ТСН) каналу “1+1” у випуску о 19:30, уточнили в прес-службі.

Сам Курченко, коментуючи подання позову, зазначив, що слово “злочинець” на адресу конкретної людини не застосовують без наявності відповідного рішення суду. “Без обвинувального вироку таке твердження є наклепом, образою особистості і прямим порушенням Конституції України. Це знає навіть першокурсник юридичного вишу. Час знати це і Порошенкові - кандидату юридичних наук! Я буду захищати свою честь і гідність у суді”, - сказав він.

Також прес-служба Курченка додала, що якщо він в Україні не зможе захистити свою честь і гідність, то звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Сергія Курченка у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також вчиненні у її складі низки кримінальних правопорушень, зокрема заволодіння чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, організація фіктивного підприємництва, тобто створення та придбання суб’єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду.

Збитки, спричинені злочинною організацією, активним учасником якої є Курченко, сягають понад 14 млрд гривень. Санкція найтяжчої з інкримінованих підозрюваному статей передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

З лютого 2014 року Курченко перебуває за межами України, його оголошено у розшук.

Liked the article?
Help us be even more cool!