ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кулеба закликав CBS News провести внутрішнє розслідування через дезінформацію про контрабанду зброї

08.08.2022, 12:00

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вимагає від американської телерадіокомпанії CBS News провести внутрішнє розслідування через публікацію дезінформації про те, що лише 30% постаченої союзниками Україні зброї потрапляє на фронт. Про це повідомляє ZN.UA.

Американське видання зацитувало литовського волонтера Йонаса Охмана, який заявив, що "лише 30% постачання західної зброї зрештою доходить до українських військових", бо після перетину кордону "з нею щось відбувається".

Згодом CBS News повідомила, що видалила твіт, який рекламував матеріал "Озброюючи Україну", де цитувався засновник некомерційної організації Blue-Yellow Йонас Охман. Також до самої статті внесли зміни та прибрали категоричну тональність.

"Вітаємо перший крок, але цього не досить. Ви ввели в оману величезну аудиторію, ділячись необґрунтованими заявами та підриваючи довіру до постачань життєво необхідної військової допомоги нації, яка протистоїть агресії та геноциду. Має бути проведене внутрішнє розслідування, хто і чому це зробив", – відреагував своєю чергою Кулеба.

Напередодні радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що інформаційні вкиди про "чорний ринок зброї" в Україні є російською пропагандою, яка намагається дискредитувати Україну в очах західних суспільств.

Фільм "Озброюючи Україну" вийшов на телеканалі CBS 4 серпня. У ньому серед іншого засновник військової компанії Mozart Group Енді Мілборн стверджує, що частина західного озброєння – дрони, бронежилети, каски тощо – не доходить до лінії фронту.

Це вже не перший закид Україні в питанні контрабанди зброї, наданої партнерами. Зокрема, з подібною заявою 21 липня виступив офіційний представник Європолу Ян Оп Ген Оорт.

Liked the article?
Help us be even more cool!