ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кулеба та Ткаченко засудили репресії проти журналістів у Білорусі

22.02.2021, 10:02
Фото – TUT.BY
Фото – TUT.BY

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко засудили утиски та репресії білоруської влади проти журналістів.

Про це йдеться в спільній заяві міністрів, яку опубліковано на урядовому порталі.

“Весь демократичний світ визнає засоби масової інформації четвертою владою та не втручається в їхню професійну діяльність. Наступ на свободу слова, життя та здоров’я журналістів у Республіці Білорусь відкрито порушує ці базові принципи.

Україна рішуче стоїть на захисті демократії і свободи журналістської діяльності та разом з міжнародним співтовариством засуджує наступ білоруської влади на представників ЗМІ”, – йдеться в заяві.

Також, зазначають міністри, занепокоєння викликає вплив російської пропаганди на інформаційний простір Білорусі.

“Особливе занепокоєння викликає деструктивна діяльність Росії, яка з використанням своєї армії пропагандистів повністю узурпувала інформаційний простір Білорусі, позбавивши білорусів права на вільний доступ до різних джерел інформації”, – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, 16 лютого українські громадські організації закликали владу України публічно засудити репресії та політичний тиск з боку білоруської влади на правозахисників та незалежних журналістів.

16 лютого в Мінську (Білорусь) силовики прийшли з обшуками до членів Білоруської асоціації журналістів (БАЖ). Також обшуки проходять у журналістів і правозахисників у низці міст Білорусі.

Liked the article?
Help us be even more cool!