ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Мінську силовики прийшли до БАЖ з обшуками

16.02.2021, 10:00
Фото – baj.by
Фото – baj.by

У Мінську (Білорусь) вранці 16 лютого силовики прийшли з обшуками до членів Білоруської асоціації журналістів (БАЖ), повідомляється на сайті БАЖ.

Зокрема, силовики прийшли вранці до голови Білоруської асоціації журналістів Андрія Бастунця, прессекретаря БАЖ Бориса Горецького та юриста організації Олега Агєєва. 

Як повідомила дружина Андрія Бастунця Сабіна Брило, його забрали співробітники ГУВС Мінміськвиконкому та повезли в офіс БАЖ. 

“Принаймні так вони відрекомендувалися. Вдома обшук не проводиться, але Бастунця забирають, оскільки обшук проводитиметься в офісі БАЖ. Міліціонери поводяться чемно і закликають не турбуватися”, – повідомила дружина.

Вона не знає, через що в офісі БАЖ проводитиметься обшук. Міліціонери відповідають, що всі потрібні папери покажуть, коли прийде час.

З Горецьким та Агєєвим зв'язатися не вдалося: телефон Горецького доступний, Агєєва – ні.

БАЖ – білоруська неурядова громадська організація. Об'єднує громадян, що займаються професійною журналістською діяльністю або сприяють її розвитку. Створена в 1995 році, 2006 року пройшла державну перереєстрацію. Виступає на захист прав журналістів і принципів вільної та професійної журналістики.

Також обшуки проходять у журналістів і правозахисників у низці міст Білорусі.

За даними правозахисного центру “Вясна”, у Гомелі вранці 16 лютого співробітники ОМОНу прийшли в будинок журналістки-фрілансерки Лариси Щиракової. У неї поводять обшук у межах кримінальної справи за ст. 362 КК Білорусі (вбивство співробітника органів внутрішніх справ). Обшук іде і в ще одного гомельського журналіста – Анатолія Готовчиця.

Обшуки проводяться також у членів могильовського відділення “Вясна” Олексія Колчина і Бориса Бухеля та могильовського журналіста Олеся Буракова – молодшого.

Крім того, обшуки проводяться в керівників мозирської і свєтлогорської філій “Вясни” Володимира Телепуна й Олени Маслюкової.

Обшук відбувся і в координатора кампанії “Правозахисники проти смертної кари” Андрія Полуди. Його телефон відімкнено.

“Усю інформацію ми розміщуватимемо на наших відомчих ресурсах, а поки ми працюємо з цією інформацією”, – заявила офіційна представниця МВС Ольга Чемоданова.

Liked the article?
Help us be even more cool!