ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кучма припускає, що одержимість Путіна Україною може бути психічним розладом

11.12.2023, 14:30

Колишній Президент України Леонід Кучма припускає, що одержимість російського президента Володимира Путіна Україною може бути психічним розладом.

Про це він сказав в інтерв'ю британському виданню The Guardian

Кучма схарактеризував Путіна як професійного оперативника КДБ. 

“Це – його фах, з усіма відповідними наслідками. Дехто каже, що його одержимість Україною – така собі манія чи психічний розлад. Може, це правда”, – зазначив він.

Також Кучма попередив, що США “втратять обличчя перед усім світом”, якщо покинуть Київ, і зазначив, що помилки Заходу сприяли тотальному вторгненню Володимира Путіна в Україну у 2022 році.

За його словами, метою Путіна було не лише захоплення землі, а й знищення “концепції” самої України як “конкурентної альтернативи Росії”. 

“Доказом цього є жахливі людські втрати та репутаційні жертви, на які Путін готовий піти заради цього”, – припустив він.

Крім того, Кучма застеріг партнерів України, що якщо нам перестануть допомагати, то “тоді ви будете наступними, кого Росія хоче знищити”.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року вийшла нова книга Леоніда Кучми “Україна – не Росія. Двадцять років потому”.

1 червня 2023 року “Українська правда” опублікувала третю частину розслідування Михайла Ткача “Батальйон Монако” про українських віпбіженців, які оселилися на Лазуровому березі у Франції у зв’язку з повномасштабним вторгенням РФ в Україну. 

Героєм третьої частини став, зокрема, другий президент України Леонід Кучма, якого журналісту вдалося відзняти на прогулянці в супроводі охоронця. 

“Після початку повномасштабного вторгнення Росії Кучма прокоментував війну на п’ятнадцятий день. Незважаючи на те, що з 2014 року президент України брав активну участь у перемовинах з Росією у Мінську, наразі нічого не відомо про його публічну діяльність”, — зауважив Михайло Ткач.

Вдова вбитого журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава Гонгадзе вважає, що присутність екс-президента Леоніда Кучми на лаві підсудних була б очищенням для всієї України.

У 2000 році в Україні виник політичний скандал після оприлюднення аудіозаписів із кабінету тодішнього Президента України Леоніда Кучми, які вказували на можливу причетність Кучми та ряду інших високопосадовців до викрадення та вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

16 вересня 2000 року група правоохоронців викрала журналіста та засновника видання “Українська правда” Георгія Гонгадзе. Його понівечене тіло без голови знайшли в листопаді цього ж року в лісі в Київській області.

Усі виконавці злочину понесли покарання. Зокрема, 29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство Гонгадзе.

Однак замовник убивства Георгія Гонгадзе офіційно так і не названий.

Гонгадзе поховали 22 березня 2016 року в Києві на Подолі. Могила розташована на території церкви Миколи Чудотворця Набережного. Усі 16 років тіло Георгія зберігалося у центральному морзі Києва.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!