ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Крисін невдовзі може вийти з в'язниці — ЗМІ

29.07.2019, 12:12
Фото - theinsider.ua

Засуджений за причетність до вбивства журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія Юрій Крисін може невдовзі залишити стіни виправного закладу. Про це 28 липня повідомило видання Insider з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

За інформацією джерел, також Крисін допомагає уникнути кримінальної відповідальності у справах Майдану кримінальному авторитету Армену Саркісяну (“Армену Горловському”).

Як розповів представник силових структур, раніше у місце відбування покарання Юрія Крисіна приїхала делегація для перемовин з ним щодо справи Саркісяна. Останнього підозрюють у організації тітушок та “ескадронів смерті”, які нападали на протестувальників, викрадали та вбивали їх під час Революції Гідності.

Значною мірою підозра щодо Саркісяна грунтується на свідченнях Юрія Крисіна. Як зазначає видання, Крисін у своїх свідченнях є вибірковим, і обирає мовчати або бути відвертим у висловлюваннях залежно від стосунків з тими чи іншими кримінальними угрупованнями. Відтак, припускає видання, раніше стосунки Крисіна та Саркісяна були не дуже теплими. 

Як повідомило джерело, ситуація останнім часом різко змінилась. Зокрема, Крисін пішов на заяву про неправдивість власних свідчень щодо Саркісяна та його ролі в організації тітушок та “ескадронів смерті” під час Майдану. За даними джерела, Крисін зараз документально оформлює заяву, в якій “признається”, що оговорив Саркісяна, бо був винний йому грошей.

У відповідь на це, повідомляє джерело видання, Крисіну було обіцяно щось, що змушує його бути впевненим у дуже скорому виході на волю, попри те, що Апеляційний суд Києва засудив його до позбавлення волі строком 5 років. Джерело відзначило, що поведінка Крисіна під час останніх судових процесів у інших справах, у яких він бере участь за допомогою відеозв’язку, лише підтверджує цю впевненість – зокрема засуджений постійно хамить, погрожує, кричить, насміхається над учасниками процесу, вкрай неправдоподібно імітує проблеми зі зв’язком і зриває таким чином засідання.

У той же час на 30 липня призначено розгляд касаційної скарги захисту Крисіна на його вирок у справі загибелі Веремія.

Як повідомляв ІМІ, 13 червня 2018 року Апеляційний суд міста Києва змінив вирок Юрію Крисіну, обвинуваченому в причетності до вбивства журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія, призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років. 8 жовтня 2018 року Крисіна етапували із Київського СІЗО до виправної колонії в Донецькій області.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею “Хуліганство”. Генеральна прокуратура просила суд про 6-річне ув’язнення для Крисіна.

28 грудня 2017 року Генеральна прокуратура подала апеляційну скаргу на вирок Шевченківського районного суду Києва.

Журналіст газети “Вести” В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий тітушками і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. Він помер у лікарні швидкої допомоги. Одним із нападників, який бив битою журналіста, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін.

Liked the article?
Help us be even more cool!