ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КримSOS подала скаргу до ЄСПЛ щодо незаконного затримання Ірини Данилович

19.01.2023, 13:09
Фото – crimean-process.org
Фото – crimean-process.org

Громадська організація “КримSOS” подала скаргу до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) щодо незаконного затримання громадянської журналістки Ірини Данилович в окупованому Криму. Про це повідомив голова правління КримSOS Олексій Тільненко,  пише Крим.Реалії.

“Юристи КримSOS підготували та подали скаргу до Європейського суду з прав людини. Скарга стосується незаконного затримання громадянської журналістки Ірини Данилович, що порушує низку прав, закріплених у Конвенції про захист прав людини та основні свободи і протоколи до неї”, – розповів Тільненко.

Правозахисники нагадали, що стаття 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод передбачає, що кожен має право на свободу та особисту недоторканність.

Як повідомляв ІМІ, 28 грудня 2022 року окупаційний суд Феодосії в Криму засудив громадянську журналістку та правозахисницю Ірину Данилович до семи років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному зберіганні та виготовленні вибухових речовин за ч. 1 ст. 222.1 КК РФ.

Ірину Данилович російські силовики заарештували 29 квітня 2022 року в окупованому Криму. Її затримали, коли вона їхала з роботи дорогою з Коктебеля до Феодосії. У її будинку в селі Владиславівка провели обшук, вилучили телефон і ноутбук. 

Наприкінці липня Данилович заявила про те, що співробітники ФСБ РФ побили її та продовжують тиск на неї.

Ірина Данилович працювала медсестрою, була також громадянською журналісткою, висвітлювала проблеми системи охорони здоров’я в Криму та поширювала інформацію про війну в Україні.

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків та затримання Ірини Данилович.

Liked the article?
Help us be even more cool!