ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримського окупаційного посадовця судитимуть за заклики до знищення України

В Україні судитимуть окупаційного заступника голови "Державної Ради Республіки Крим", який виправдовує російську агресію та закликає до знищення України як держави. З початку повномасштабного вторгнення РФ він активно сприяє ворогу та бере участь у різних політичних заходах з підтримки збройної агресії проти України.

Про це повідомила пресслужба Прокуратури АР Крим та міста Севастополя.

Минулого року, виступаючи на пропагандистському телебаченні, "посадовець" закликав до окупації міст Одеси, Миколаєва та Дніпра, а також заявляв про необхідність приєднання їх до так званого "Кримського федерального округу". Окрім цього, у своїх виступах він  виправдовував проведення незаконного окупаційного референдуму у 2022 році, а також закликав до "ліквідації України як держави" та її влади.

Після 2014 року обвинувачений обіймав різні керівні посади в незаконно створених окупаційних органах. Зокрема, був помічником "члена Ради Федерації Федеральних Зборів РФ" Сергія Цекова. А з 2019 року посадовець став заступником голови "Державної Ради Республіки Крим".

Чоловіка судитимуть за чотирма статтями: дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України; колабораційна діяльність, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників.

Як повідомляв ІМІ, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення під час засідання призначила представника в АРК Крим та місті Севастополі. Ним став адвокат Володимир Ляшенко, який брав участь у написанні законів у медіасфері і є учасником експертної мережі Кримської платформи.

Liked the article?
Help us be even more cool!