ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КРАІЛ оштрафувала на 2,4 млн грн телеканал "Чернівецький промінь"

12.04.2024, 15:38
Альона Чорна

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей оштрафувала ТОВ “Чернівецький промінь”  2,4 млн грн за порушення вимог законодавства про рекламу.
Таке рішення комісія ухвалила на своєму засіданні 9 квітня 2024 року, йдеться на сайті відомства. 

Комісія встановила, що телеканал розповсюджував рекламу азартних ігор “із порушенням вимог щодо заборони діяльності з рекламування азартних ігор, організація і проведення яких здійснюється без ліцензії на право провадження відповідного виду діяльності”.

Штраф компанія має сплатити не пізніше ніж через три місяці з дня набрання чинності рішення КРАІЛ або повідомити про їх оскарження. 

Також комісія вимагає припинити розповсюдження реклами та в 30-денний строк повідомити її про виконання ухваленого нею рішення.

У коментарі регіональній представниці Інституту масової інформації директор телеканалу “Чернівецький промінь” Святослав Вишинський повідомив, що наразі вивчають цю ситуацію, документів з рішенням комісії не отримували. 

За даними Youcontrol, фірму ТОВ “Чернівецький промінь” було зареєстровано 06.06.2011 в Чернівцях. Розмір статутного капіталу компанії – 800 тис. грн. Основний вид діяльності – діяльність у сфері безпроводового електрозв'язку. Кінцевим бенефіціаром компанії є Сергій Аністратенко.

Нагадаємо, у березні 2024 року КРАІЛ оштрафувала волинську друковану газету “Вісник+К” на суму 2,13 млн грн через рекламу азартних ігор.

Що можна почитати про рекламу в медіа

Раніше ІМІ розповідав про основні вимоги законодавства щодо реклами азартного бізнесу в медіа у матеріалі “Реклама азартних ігор у медіа: правила, заборони та приклади”.

В іншому матеріалі юристи ІМІ надали відповіді на конкретні запитання медіа, що стосуються правил реклами азартних ігор.

Liked the article?
Help us be even more cool!