ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Коротич написав, що його слова перекрутили. Російський журналіст надав аудіозапис інтерв’ю

18.02.2013, 00:05

Журналіст, екс-ведучий проекту «Вечори з Віталієм Коротичем» Віталій Коротич заявляє, що російський журналіст перекрутив його слова про обставини припинення запису передач з президентом Віктором Януковичем. Про це Коротич написав у листі народному депутату від Партії регіонів Ганні Герман, який вона оприлюднила у своєму блозі на сайті “Кореспондент”.

"Шановна Ганно Миколаївно, менi сказали, що Вас прикро вразило "iнтерв’ю", надруковане в московськiй "Афiшi". Можу лише додати, що брехнi й неточностей щодо мене там вдесятеро бiльше, як про Вас. Можу сказати, що за всiх писак нiхто з нас вповнi не вiдповiсть, а людськi стосунки мають лишатися. Телерозмову, яка Вас обурила, також перебрехали", - пише Коротич.

"Cитуацiя, до якої я втрапив, прикра iще й тому, що якi брехнi б з журналу "Афiша" я б не спростовував, щоразу потраплятиму в становище людини, "чи яка вкрала, чи в якоi вкрали, але в чомусь такому вiн замiшаний". Для мене було великою честю брати участь у телерозмовах з Президентом, до органiзацiї яких Ви доклали стiльки зусиль. Розмова про Тимошенко була зовсiм iнакшою, анiж це подано в журнал. Тепер нiчого, крiм перепросин я принести не можу, бо хоч так щось можна поправити (хочу думати)", - додає Коротич в листі до Герман.

"А мене хто перепросить за там таки надруковану брехню про мiй вiдхiд з "Огонька" i стосунки з його колективом, який насправдi подав до уряду клопотання про нагородження мене орденом (i нагородили), а не звiльняв мене. Я можу перелiчувати низки брехень неквалiфiкованого журналiста з "Афiшi", який вигадував часом запитання з вiдповiдями, не дав менi матерiалу для вiзування, але при цьому я нездатен передбачити, де вдарить черговий фонтан брехень. Лиш дивуюсь, як охоче їх пiдхопила частина української преси", - йдеться в листі.

У свою чергу російський журналіст Олег Кашин, який записав інтерв’ю з Коротичем, надав аудіозапис “Українській правді” на підтвердження сказаних слів. Наведені в тексті слова Коротича співпадають із диктофонним записом.

В коментарі УП Кашин розповів, що епізод про Януковича і Герман залишився в інтерв'ю "Афіші" завдяки випадковості: "В інтерв'ю, яке дав мені Віталій Коротич, основним лейтмотивом проходила думка, що зараз, в сучасних умовах, коли замість радянської тотальної цензури багато різних факторів тиску (влада, інвестор і т.п.), він би не зміг робити той журнал, який він робив в кінці вісімдесятих".

"Це досить очевидна думка, нерозумно з нею сперечатися - звичайно, той "Огонек" був можливий тільки тоді, зараз такого журналу в Росії бути не може. Але я не чекав, що в самому інтерв'ю з'явиться наочна ілюстрація до цієї думки - людина, яка не боялася цензури політбюро, тепер боїться Ганну Герман. І це дуже сумно", - сказав Кашин.

За словами Кашина, слова Коротича про його стосунки з Януковичем не мали відношення до теми інтерв'ю, але при верстці виявилося, що місця під це інтерв'ю в номері було більше, ніж передбачалося. "Я вже в останній момент повернув у текст цей фрагмент про Україну", - пояснив Кашин.

Нагадаємо, в інтерв’ю Олегу Кашину, опублікованому на сайті «Афіши», Коротич стверджує, що запис серії інтерв`ю з президентом Віктором Януковичембуло зупинено після того, як він поцікавився у глави держави про ув'язнення Тимошенко. Після того, розповів Коротич, Герман звинуватила ведучого у втручанні в політику.

Liked the article?
Help us be even more cool!