ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Королева Британії анонсувала ухвалення законів про "іноземних агентів"

12.05.2021, 12:00
Фото – gov.uk
Фото – gov.uk

Королева Великої Британії Єлизавета II анонсувала ухвалення двох законів про іноземних агентів. Вони спрямовані на боротьбу з ворожим впливом іноземних урядів.

Про це вона сказала під час оголошення програми діяльності уряду 11 травня, повідомляє Громадське.

Зокрема, йдеться про ухвалення двох законів – про протидію загрозам з боку держав і про безпеку у сфері телекомунікацій.

Мета першого закону полягає в “наданні службам безпеки й правоохоронним органам засобів, необхідних для боротьби з новими загрозами через ворожу діяльність держав та інших суб’єктів”.

Він, зокрема, передбачає створення “схеми реєстрації агентів іноземного впливу” та, ймовірно, дозволить притягати до відповідальності за державну зраду ширше коло фізичних і юридичних осіб – передусім іноземних.

Закон про безпеку телекомунікацій підкреслює забезпечення захисту інформаційної інфраструктури. Там наголошується серед іншого на меті до 2027 року усунути китайську компанію Huawei з постачальників 5G-інфраструктури.

У квітні британська газета The Times писала, що закони про “іноземних агентів” будуть створені за зразком американських і передбачатимуть реєстрацію всіх людей, які працюють від імені іноземних урядів, під загрозою кримінального переслідування.

Серед цілей цієї ініціативи, за даними видання, – протидія кібератакам, що вчиняються хакерськими угрупованнями за кордоном. Уряд британського прем’єра Бориса Джонсона так намагається протидіяти серед іншого поширенню впливу Росії та Китаю.

Як повідомляв ІМІ, у квітні американська Федеральна комісія зі зв'язку ухвалила рішення про відповідне маркування всіх відео- та аудіоматеріалів, виготовлених на замовлення або за власний кошт іноземної держави або політичних партій іноземних держав, які транслюються на американському радіо і телебаченні.

Liked the article?
Help us be even more cool!