ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кореспондент ВВС покинув Китай через погрози та залякування після репортажів про уйгурів

01.04.2021, 10:03

Кореспондент BBC у Пекіні Джон Садворт покинув Китай і переїхав до Тайваню після тиску та погроз з боку китайської влади, повідомляє "ВВС News Україна".

За свої репортажі про поводження влади з уйгурами в провінції Сіньцзян він отримав низку нагород. З країни журналіст виїхав разом із сім'єю.

ВВС заявила, що пишається репортерською роботою Садворта. Він залишається кореспондентом ВВС в Китаї, хоч і базуватиметься в іншій країні.

Садворт мешкав у Китаї дев'ять років, однак каже, що залишатися там ставало дедалі важче, тому він переїхав на Тайвань.

Садворт каже, що за ним та його командою стежили, їм погрожували судовими процесами, перешкоджали роботі та залякували, де б вони не намагалися знімати.

Його колеги-репортери все ще перебувають у Пекіні, і він каже, що має намір і далі робити матеріали про Китай з Тайваню.

Прессекретар міністерства закордонних справ Китаю заявив, що влада не отримувала повідомлення від журналіста про те, що він залишає країну: "Лише останніми днями, коли нам треба було оновити прескарту Садворта, ми дізналися, що Садворт поїхав не попрощавшись. Після того як він покинув країну, він жодним чином не повідомив відповідні департаменти й не вказав жодної причини чому".

У своїй заяві ВВС зазначила: "Репортажі Джона викрили правду, і китайська влада не хотіла, щоб про неї довідався світ".

Міжнародної преси, яка робить репортажі з Китаю, стає дедалі менше. Минулого року Китай вигнав серед інших кореспондентів New York Times, Washington Post та Wall Street Journal.

А у вересні 2020 року два останні репортери, які працювали в Китаї для австралійських ЗМІ, повернулися додому після п'ятиденного дипломатичного протистояння.

Liked the article?
Help us be even more cool!