ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Компанії Meta заборонять таргетовану рекламу на всій території ЄС

Європейська рада із захисту даних вирішила поширити запроваджену Норвегією заборону на таргетовану рекламу у Facebook й Instagram, що належать компанії Meta, на всі країни ЄС і Європейську економічну зону, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Це означає, що регулятор даних в Ірландії, де розташована європейська штаб-квартира Meta, має накласти протягом двох тижнів постійну заборону на використання компанією такої реклами.

Починаючи із 7 серпня в Норвегії на Meta вже наклали кілька штрафів в 1 мільйон крон (90 тисяч доларів) за порушення конфіденційності користувачів шляхом використання їхніх даних, таких як місце перебування або пошук в інтернеті, для реклами.

За словами керівника міжнародного відділу норвезького регулятора даних Datatilsynet Тобіаса Джудіна, тепер Meta загрожує набагато більший штраф.

"Оскільки тепер ідеться про постійну заборону, недотримання її на рівні ЄС / ЄЕЗ саме по собі буде порушенням GDPR (правил ЄС щодо захисту персональних даних. – Ред.), за яке можуть бути застосовані санкції в розмірі до 4% світового обігу (компанії)", – сказав Джудін.

Datatilsynet у вересні заявив, що передав штраф до європейського регулятора, оскільки той діяв лише на території Норвегії.

Норвегія не є членом ЄС, але є частиною єдиного європейського ринку.

Як повідомляв ІМІ, компанія Meta пропонує користувачам у Європі доступ до Facebook та Instagram без реклами за передплату, повідомляє Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

Починаючи з листопада користувачі зможуть оформити підписку в соціальних мережах за 9,99 євро ($10,57) на місяць для вебверсії або за 12,99 євро на місяць для пристроїв iOS та Android, повідомила компанія. 

Послуги передплати будуть запропоновані всім жителям Європейського Союзу, Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Liked the article?
Help us be even more cool!