ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Компанія Google долучилася до посилення кіберзахисту критичної інфраструктури Австралії

Компанія Google (GOOGL.O) та національне наукове агентство Австралії розроблять цифрові інструменти, які автоматично виявлятимуть та виправлятимуть вразливості програмного забезпечення для критично важливої інфраструктури. У такий спосіб Австралія посилить захист від кіберзагроз, повідомляє Reuters.

Програмне забезпечення для таких організацій, як лікарні, оборонні установи та постачальники енергії, буде адаптоване до регуляторного середовища в Австралії. "Вразливості в ланцюгах постачання програмного забезпечення є глобальною проблемою, і Австралія стала лідером у впровадженні законодавчих заходів для контролю та боротьби з цими ризиками", – сказав керівник відділу безпеки Google Cloud в Австралії та Новій Зеландії Стефан Августакіс.

Уряд Австралії посилює вимоги до операторів критично важливої інфраструктури щодо звітування та запобігання кібернападам після серії порушень протягом останніх двох років, через які хакери отримали особисту інформацію половини з 26 мільйонів населення країни. Партнерство з досліджень об'єднає наявну базу даних про вразливості з відкритим кодом та сервіси штучного інтелекту Google з методами Співдружності наукових та промислових досліджень (CSIRO), йдеться в спільній заяві.

Google повідомила, що цей план є частиною п'ятирічного зобов'язання, яке компанія взяла на себе 2021 року, витратити 1 мільярд австралійських доларів (675 мільйонів доларів США) в Австралії в той час, коли спроби країни посилити регулювання глобальних технологічних компаній охолодили відносини з американською фірмою. Google також постачає послуги з кібербезпеки для США в межах контракту на 9 мільярдів доларів між міністерством оборони США та низкою великих технологічних компаній.

Керівник проєкту Співдружності наукових та промислових досліджень (CSIRO) Еджаз Ахмед зазначив, що програмне забезпечення з кібербезпеки, розроблене на місцевому рівні, "краще відповідатиме місцевим регуляторним вимогам, сприяючи підвищенню відповідності вимогам і надійності".

Результати проєкту оприлюднять для забезпечення легкого доступу операторів критично важливої інфраструктури до цієї інформації.

Як повідомляв ІМІ, у січні 2024 року Австралія запровадила кіберсанкції проти росіянина Олександра Єрмакова за його участь у хакерській атаці на страхову компанію Medibank, що стала жертвою однієї з наймасштабніших крадіжок даних, від якої постраждали близько 10 мільйонів клієнтів.

Останніми роками в Австралії різко зросла кількість повідомлень про кіберзлочини, зокрема кілька компаній розповіли про злами, що спонукало уряд торік оновити свої правила кібербезпеки й заснувати орган для координації реагування.

Liked the article?
Help us be even more cool!