ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет захисту журналістів вимагає звільнити журналіста, ув’язненого за "образу" Лукашенка

13.08.2021, 12:15
Фото - Першы рэгіён/Радіо Свобода
Фото - Першы рэгіён/Радіо Свобода

Комітет захисту журналістів (CPJ) закликав Білорусь негайно звільнити журналіста Сергія Гордієвича, який був засуджений до 18 місяців ув’язнення через визнання винним у образі авторитарного лідера Олександра Лукашенка та двох співробітників міліції. 

Про це йдеться на сайті CPJ, повідомляє Радіо Свобода.

“Ув’язнення журналіста Сергія Гордієвича вкотре демонструє зловживання законом з боку білоруської влади, що має на меті змусити замовкнути незалежних журналістів, які висвітлюють порушення, вчинені правоохоронними органами”, – заявив 12 сепня програмний директор CPJ Карлос Мартінес де ла Серна.

Як повідомляв ІМІ, 2 серпня у Білорусі засудили до 1,5 років колонії журналіста видання "Першы рэгіён" Сергія Гордієвича за образу самопроголошеного президента Білорусі Александра Лукашенка та двох міліціонерів.

50-річного Гордієвича звнувачують в образі Александра Лукашенка та двох міліціонерів у чаті телеграм-каналу "Реальный Дрогичин". Серед звинувачень було те, що Гордієвич розмістив пост у соцмережі, де назвав Лукашенка “щуром”. 

Його визнали винним за трьома статтями - образа представників влади у зв’язку з виконанням службових обов’язків, розповсюдження завідомо неправдивих і таких, що завдають шкоди репутації іншої особи, даних, що містять звинувачення у скоєнні тяжкого злочину, та публічна образа президента Білорусі. 

Гордієвич не визнав своєї провини і відмовлявся давати покази.

Liked the article?
Help us be even more cool!