ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет захисту журналістів назвав 10 країн із найбільшою цензурою

10.09.2019, 10:42
Фото - Klevo/Dreamstime.com/reason.com
Фото - Klevo/Dreamstime.com/reason.com

Комітет захисту журналістів назвав 10 країн, які найжорсткіше цензурують ЗМІ. Про це йдеться в доповіді Комітету захисту журналістів (CPJ).

Очолює список країн із найжорсткішою цензурою Еритрея, за нею йдуть Північна Корея, Туркменістан, Саудівська Аравія, Китай, В’єтнам, Іран, Екваторіальна Гвінея, Білорусь і Куба.

У трьох провідних країнах – Еритреї, Північній Кореї і Туркменістані – засоби масової інформації “слугують рупором держави, і будь-яка незалежна журналістика ведеться з вигнання”. 

“Ті деякі іноземні журналісти, які отримали дозвіл в'їхати до країни, перебувають під пильним наглядом”, – йдеться в доповіді.

Інші країни зі списку використовують “поєднання жорсткої тактики, такої як переслідування і довільне затримання, а також постійне стеження і цілеспрямований злам, щоб змусити замовкнути незалежну пресу”. 

“Саудівська Аравія, Китай, В'єтнам та Іран особливо вправні в застосуванні цих двох видів цензури – тюремного ув'язнення і переслідування журналістів та їхніх сімей, а також у цифровому моніторингу та цензурі в інтернеті і соціальних мережах”, – йдеться у звіті.

“Ці 10 країн зневажають міжнародний стандарт, забороняючи або жорстко обмежуючи незалежні засоби масової інформації та залякуючи журналістів, змушуючи їх замовкнути за допомогою тюремного ув'язнення, цифрового і фізичного стеження та інших форм переслідування. Самоцензура є широко поширеним явищем”, – йдеться в доповіді.

Liked the article?
Help us be even more cool!