ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет з інформполітики рекомендує розробити держстратегію з меморіалізації війни

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує розробити державну стратегію з меморіалізації російсько-української війни. 

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

Комітет ухвалив резолюцію, у якій зазначається, що формування державної стратегії меморіалізації російсько-української війни є важливою та нагальною справою. 

До цього процесу мають долучитися неурядові громадські організації, освітні та наукові заклади, регіональні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.  

Також у резолюції передбачено перегляд чинного законодавства, нормативно-правових актів щодо меморіалізації російсько-української війни й за потреби оновлення цих норм та внесення відповідних змін.

Голова комітету Микита Потураєв також зазначив, що другий раунд обговорення з цієї теми заплановано на 23 квітня 2024 року.

Резолюцію комітет ухвалив за результатами круглого столу “Меморіалізація російсько-української війни: виклики та завдання”, який відбувся 28 березня.

На заході обговорювали питання меморіалізації російсько-української війни на цей час, наявні проблеми й виклики,  формування державної стратегії з меморіалізації російсько-української війни, співпрацю державних установ, наукових закладів та громадськості у процесах меморіалізації, практики державної та стихійної меморіалізації, діяльності військових кладовищ тощо.

Liked the article?
Help us be even more cool!