ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет з питань свободи слова відхилив законопроєкт про обмеження кількості інформаційних запитів

02.07.2020, 13:34
Фото – sud.ua
Фото – sud.ua

Парламентський комітет з питань свободи слова на засіданні в середу, 1 липня, відхилив законопроект №3660 "Про внесення змін до Закону "Про доступ до публічної інформації" щодо надання відповідей на запити". Про це повідомляє УНН із посиланням на інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Так, нардепи зауважили, що, очевидно, автори законопроєкту мали на меті захистити органи державної влади від перевантаження, однак "це не може досягатися шляхом обмеження запитувача в праві на подання запитів".

"Комітет ухвалив рішення рекомендувати головному комітету (з питань гуманітарної та інформаційної політики. – Ред.) – рекомендувати Верховній Раді відхилити законопроєкт", – йдеться в повідомленні.

Тим часом проєктом пропонується передбачити, що запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію, незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту. Водночас кількість таких запитів на інформацію від одного запитувача не може перевищувати п’яти на тиждень.

Liked the article?
Help us be even more cool!