ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет свободи слова засудив вчинок журналіста Печія, який не повернувся з відрядження

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова засудив вчинок журналіста Олексія Печія, який не повернувся до України з відрядження за кордон. Про це повідомляється на сайті комітету.

“Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова висловлює рішуче засудження вчинку Олексія. Такий крок є неприпустимим і суперечить не лише професійним стандартам, але й моральним обов'язкам перед громадськістю в найважливіший період для нашої країни, адже війна вимагає від нас єднання та високого рівня відданості своїй професії”, – йдеться в заяві.

Комітет заявив, що підтримує позицію Міністерства культури та інформаційної політики України, та наголошує, що цей поодинокий випадок ніяким чином не може кинути тінь на всю медіаспільноту, “представники якої щодня доводять свою жертовність на фронті та посвяту в професійній діяльності заради привернення уваги всього світу до війни в Україні”.

Як повідомляв ІМІ, 22 грудня 2023 року журналіст та ведучий 24 каналу Олексій Печій заявив, що вирішив не повертатися до України після відрядження на саміт ЄС у Брюсселі. Своє рішення залишитися в Європі він обумовив тим, що буцімто Україні бракує “горизонтальної комунікації із західним суспільством”. І він після саміту ЄС вирішив цю саму горизонтальну комунікацію налагоджувати.

24 канал заявив, що Олексій “вирішив утекти з країни”. Також вчинок Печія засудили його колеги.

Міністерство культури та інформаційної політики України засудило дії Олексія Печія та наголосило, що його дії є прямим порушенням законодавства й заяви, яку він підписав перед відрядженням. Т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв заявив, що цей поодинокий випадок ніяким чином не має кидати тінь на інших українських журналістів, які щоденно працюють для привернення уваги світової спільноти до війни в Україні.

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин зазначив, що через цей інцидент для журналістів правила виїзду за кордон не зміняться.

Liked the article?
Help us be even more cool!