ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Юрчишин: Для журналістів правила виїзду за кордон після втечі Печія не зміняться

Для журналістів правила виїзду за кордон не зміняться після того, як з відрядження не повернувся ведучий 24 каналу Олексій Печій.

Про це в етері Громадського радіо розповів голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

За його словами, з моральної та етичної точки зору вчинок журналіста Олексія Печія дуже ганебний.

"З іншої точки зору, ми як держава маємо розуміти, що верховенство права – це не про якийсь персональний випадок, а це реакція, що має бути на якісь системні порушення", – каже Юрчишин.

Він додав, що є більше прикладів, коли журналісти повертаються з міжнародних конференцій, де вони висвітлювали події в Україні, чи з міжнародних відряджень, де вони висвітлювали події світу, бо українці теж не мають жити в інформаційному вакуумі, а мають розуміти, що відбувається у світі, бо "нам треба переконувати світ боротись із країною-терористом".

"Ми як комітет обговорювали й підтримуємо позицію МКІП, що ця подія не призведе до якихось змін щодо правил перетину кордону журналістами, які відбувають у відрядження. Ми зацікавлені в тому, щоб журналісти мали змогу висвітлювати події в Україні та світі, а цей випадок буде на совісті цього пана", – каже Юрчишин.

Як повідомляв ІМІ, 22 грудня журналіст та ведучий 24 каналу Олексій Печій повідомив, вирішив не повертатися до України після відрядження на саміт ЄС у Брюсселі. Своє рішення залишитися в Європі він обумовив тим, що буцімто Україні бракує "горизонтальної комунікації з західним суспільством". І він після саміту ЄС вирішив цю саму горизонтальну комунікацію налагоджувати.

24 канал заявив, що Олексій "вирішив утекти з країни". Також вчинок Печія засудили його колеги.

Міністерство культури та інформаційної політики України засудило дії журналіста та ведучого 24 каналу Олексія Печія, який вирішив не повертатися до України після відрядження на саміт ЄС у Брюсселі. У міністерстві наголосили, що його дії є прямим порушенням законодавства та заяви, яку він підписав перед відрядженням.

Liked the article?
Help us be even more cool!