ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комісія з журналістської етики розгляне скаргу щодо сюжету ТРК “Аверс”

10.10.2017, 13:20
Cкріншот з сюжету телеканалу «Аверс». Нардеп Ігор Лапін та журналістка Наталка Поліщук

Комісія з журналістської етики прийняла 9 жовтня до розгляду скаргу представниці ІМІ у Волинській області Маї Голуб щодо етичності сюжету луцького телеканалу “Аверс” на тему мародерства у Стукаловій Балці, де був використаний коментар журналістки Громадського Анастасії Станко.

Скаргу Мая Голуб відправила до Комісії 7 жовтня. Відеоматеріал “Аверсу” був оприлюднений в YouTube 26 вересня 2017 року. Журналістка цього телеканалу Наталка Поліщук звернулась до Станко за коментарем, оскільки та знімала у Стукаловій Балці сюжет у 2014 році. Їх цікавило, чи теперішній народний депутат з Луцька Ігор Лапин, який в минулому керував ротою в батальйоні “Айдар”, причетний до мародерства.

У коментарі “Аверсу” Анастасія Станко зазначила, що не може підтвердити, що Ігор Лапін курував якісь мародерські погроми.

Однак у вищезгаданому сюжеті журналістка ТРК “Аверс” Наталка Поліщук заявила Ігореві Лапіну, що Настя Станко надала їм інтерв’ю про те, що люди називали  конкретно Лапіна, що він займався мародерствами у Стукаловій Балці.

Анастасія Станко звинуватила канал в тому, що канал перекрутив подану нею інформацію та переказав своїми словами, чим було спотворено її слова.

Liked the article?
Help us be even more cool!