ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Команда житомирських журналістів "АЯК" запустила проєкт, який навчає медіаграмотності

30.08.2024, 18:00
Оксана Трокоз
Ведуча подкасту “Знай це” Ірина Кирилович розповідає про маніпуляції. Скриншот випуску на ютубі “АЯК”

Подкаст про те, як бути медіаграмотним і розвивати критичне мислення, створили житомирські журналісти з громадської організації “АЯК”. Перший випуск нового подкасту “Знай це” з'явився на їхньому ютуб-каналі 28 серпня.

“Знай це” – серія відеороликів, які пояснюють, що таке медіаграмотність і чому вона важлива. Відео також навчають розпізнавати дезінформацію та фейкові новини, пропонуючи покрокові інструкції з аналізу медіаконтенту.

У коментарі представниці Інституту масової інформації в Житомирській області голова АЯК Юлія Оріховська розповіла, що команда запланувала вихід 10 відео. Проєкт покликаний навчати українців медіаграмотності та протидії дезінформації. У першому епізоді розповідається про заголовки, що шокують, розрізнення маніпуляцій та дезінформації і що таке інформаційно-психологічна спецоперація.

“Критичне мислення та стійкість до фейків, маніпуляцій, пропаганди дуже важливі в час інформаційної війни. І наша мета – розповідати про ці речі доступною мовою, у цікавому форматі й на платформах, які популярні серед молоді. Кожен із представників АЯК – це люди з великим досвідом у сфері журналістики, реклами та PR, тож ми знаємо, як доносити важливу інформацію в доступній формі”, – сказала Юлія Оріховська.

За її словами, проєкт орієнтований переважно на молодіжну аудиторію, але буде корисним і для школярів, студентів, дорослих та літніх людей. Команда АЯК також планує активно поширювати ці відеоролики в освітніх закладах, щоб молодь краще орієнтувалася в сучасному інформаційному просторі.

Як повідомляв ІМІ, у січні 2023 року чотири журналістки та відеооператор з великим досвідом роботи в новинах зареєстрували громадську організацію “АЯК” і реалізують проєкти, спрямовані на спростування антиукраїнських міфів та вплив радянських настанов.

Liked the article?
Help us be even more cool!