ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колишнього співробітника телерадіокомпанії Донеччини судитимуть за колабораціонізм

Прокурори Маріупольської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно співробітника однієї з телерадіокомпаній Донеччини за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України), повідомила пресслужба Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, у вересні 2022 року він пішов на співпрацю з окупантами та працевлаштувався на “адміністративну” посаду в окупованому Маріуполі. 

“Маючи бажання скерувати свій журналістський досвід на висвітлення діяльності псевдовизволителів, “кореспондент” посів крісло начальника “інформаційно-аналітичного відділу адміністрації міста”, – йдеться в повідомленні. 

Фото – пресслужба Донецької обласної прокуратури

У прокуратурі розповіли, що колаборант вносить пропозиції керівництву з питань формування “правильної” громадської думки про діяльність окупаційної влади. 

Він бере участь у пропагандистських заходах, надає коментарі пропагандистським ресурсам, у яких розповідає про “успіхи” місцевих колаборантів у нібито розбудові міста. 

У прокуратурі зазначили, що обвинувачений веде сторінки в соціальних мережах та месенджерах, хизується впровадженням нібито новітніх технологій у життя регіону. Чоловік перебуває в розшуку. Максимально йому загрожує 10 років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на 15 років та конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України оголосила підозру пропагандисту з Донецька Володимиру Аграновичу в інформаційній співпраці з окупантами (ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

У квітні 2024 року СБУ оголосила підозру в колабораціонізмі кореспондентці й телеведучій харцизького каналу “ТВ-Сфера” (Донецька область) Валерії Отіновій.

Того ж місяця СБУ повідомила про підозру двом псевдожурналістам з окупованого Донецька, які поширюють у своїх медіа антиукраїнські фейки та виправдовування злочинів росіян, – представниці російського сайту “Межконтинентальная организация совместного творчества” (МОСТ) та пропагандисту, який співпрацює з 2022 року з виданням “Известия”, редагує сайт бойовиків “Правда ДНР” та веде власний телеграм-канал.

Liked the article?
Help us be even more cool!