ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру "режисеру", псевдодокументалісту з Донецька

Служба безпеки України повідомила про підозру пропагандисту з Донецька Володимиру Аграновичу в інформаційній співпраці з окупантами (ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Про це йдеться в тексті підозри, розміщеній на сайті Донецької обласної прокуратури.

За даними слідства, Агранович у період з березня до квітня 2022 року в співпраці з окупаційною адміністрацією Донецької області як режисер та сценарист почав знімати серіали, фільми та репортажі. В них він підтримує початок повномасштабної збройної агресії Росії проти України.

Також навесні 2022 року фігурант створив публічний телеграм-канал “Владимир Агранович”. У дописах у ньому він також підтримує дії росіян щодо окупації Донеччини, висвітлює свою співпрацю з окупантами, поширює неправдиву інформацію щодо обстрілів тимчасово окупованої території області військовослужбовцями ЗСУ, називає українських військовослужбовців ворогами та злочинцями.

Володимир Агранович
Володимир Агранович. Фото – інстаграм-акаунт Володимира Аграновича

Крім того, зазначає СБУ, Агранович написав книжку під назвою “Позывной “Матрос”. Водяной”, в якій також висвітлює та підтримує дії окупантів щодо окупації Донеччини, поширює неправдиву інформацію щодо обстрілів окупованої території ЗСУ.

Також, за даними слідства, у лютому 2023 року Агранович на своїй сторінці у вконтакті опублікував зняту ним стрічку “Документальный фильм “Донбасс признаный” история о том, как Донбасс возвращается домой. В Россию”. У цій стрічці, зазначила СБУ, Агранович створює образ законності окупації частини території Донецької області та утвердження вказаної окупації.

“Висвітлюючи при цьому діяльність органів державної влади України та військовослужбовців ЗС України як протиправну, спрямовану на жорстоке поводження із цивільним населенням, зокрема жителями м. Донецьк Донецької області”, – додали в СБУ.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2024 року СБУ оголосила підозру в колабораціонізмі кореспондентці й телеведучій харцизького каналу “ТВ-Сфера” (Донецька область) Валерії Отіновій.

Того ж місяця СБУ повідомила про підозру двом псевдожурналістам з окупованого Донецька, які поширюють у своїх медіа антиукраїнські фейки та виправдовування злочинів росіян, – представниці російського сайту “Межконтинентальная организация совместного творчества” (МОСТ) та пропагандисту, який співпрацює з 2022 року з виданням “Известия”, редагує сайт бойовиків “Правда ДНР” та веде власний телеграм-канал.

Liked the article?
Help us be even more cool!