ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колишній журналіст RT в Німеччині розповів, що його просили шпигувати за Навальним

12.03.2021, 14:00
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Німецький журналіст Даніель Ланґе, який раніше працював на фінансований Росією телеканал RT, заявив, що його роботодавець просив його шпигувати за російським опозиціонером Олексієм Навальним, коли той лікувався в Німеччині.

Про це журналіст розповів 11 березня, повідомляє Радіо Свобода.

Він розповів, що його призначення “не мало журналістського підтексту” і в кінцевому підсумку спонукало його розірвати контракт з RT Deutsch – німецьким відділенням контрольованого Кремлем видання.

Ланґе сказав, що йому і його колезі було доручено перевірити, як далеко вони можуть пройти в будівлі “Шаріте”, скільки “контрольно-пропускних пунктів” вони можуть перетнути непоміченими і як близько вони можуть підійти до Навального у відділенні інтенсивної терапії непомітно.

“Я кілька разів сказав їм, що я не секретний агент, і запитав, що вони зроблять зі мною в Росії, якщо я таємно сфотографую солдата перед військовим шпиталем”, – розповів Ланґе.

За словами журналіста, він навмисно привернув до себе увагу, перебуваючи в лікарні, розповівши там поліції, що є журналістом “RT з Росії”. Потім він отримав інше завдання – наглядати за очільником адміністрації Навального Леонідом Волковим і головою відділу розслідувань ФБК Марією Пєвчих.

“Встановити місце перебування Волкова за фотографією його квартири було абсурдом, позбавленим журналістського значення, – наголосив Ланґе. – Волков не ховався в Берліні й не давав інтерв’ю. Якби ви хотіли взяти в нього інтерв’ю, ви б зробили офіційний запит”

Також Ланґе сказав, що нове керівництво агентства доручило йому і його оператору “показати весь бруд Німеччини” в коротких кліпах. “Саме тоді я вирішив піти, а також доповісти про те, що відбувалося за лаштунками”, – сказав журналіст.

10 березня RT заявив, що має намір подати до суду на німецький таблоїд Bild, де Ланґе вперше виступив зі звинуваченнями. Оголошуючи про позов проти Bild, RT натякнув, що звинувачення можуть бути частиною кампанії проти російського телеканалу в Німеччині.

Минулого тижня Ланґе опублікував книжку під назвою “Всередині RT Deutsch: медіаармія Путіна в Німеччині”, в якій він згадує свої два роки роботи на агентство.

Liked the article?
Help us be even more cool!