ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Коломойський вважає корисним закон про олігархів

15.02.2022, 11:27
Фото – Дмитро Ларін / Українська правда
Фото – Дмитро Ларін / Українська правда

Бізнесмен Ігор Коломойський вважає корисним закон про олігархів. Про це він сказав в інтерв’ю "Українській правді".

На запитання, чи не страшний Коломойському цей закон, він відповів, що "з погляду мінусів узагалі жодних проблем".

"Як мені пояснили адвокати, мені це вигідно, це мене влаштовує. Це хороший закон. Якщо не посадять тут, то ти повністю легалізований на Заході… Коли ти чесна людина, тебе все одно питають: а "откуда дровишки"? А тепер ось у мене електронна декларація, ось закон про олігархів, ось я її здав, ось мене поки що не посадили, ось довідка, що жодних кримінальних справ щодо цього закону", – сказав він.

"Тобто після того, як ти стаєш олігархом, усе виконав, як там написано, не порушуєш, а отже до тебе не застосовують санкцій і не посадили за неправильну декларацію, – отже, виходить, що те, що ти написав, усе є. Так, я в реєстрі олігархів. Але держава визнала, що все, що я маю, нажито чесною непосильною працею", – додав Коломойський.

Як повідомляв ІМІ, 5 листопада 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений 3 листопада Верховною Радою Закон №1780-ІХ "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

8 грудня 2021 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила п’ять ліцензій ТОВ "ТРК “Студія 1+1". Зміни стосувалися виходу зі складу наглядової ради каналу "1+1" бенефіціарного власника Ігоря Коломойського.

12 січня 2022 року міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що Президент України Володимир Зеленський доручив відпрацювати механізм взаємодії з міжнародними та іноземними партнерами щодо розширення статусу олігарха та пов'язаних з ним обмежень і за межами країни.

Liked the article?
Help us be even more cool!