ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Колеги загиблого на війні фотокора Максима Шварцмана презентували добірку його фоторобіт

19.10.2023, 17:03
Альона Чорна
Фото – фейсбук Марини Шварцман
Фото – фейсбук Марини Шварцман

Чернівецьке інформаційне агентство АСС презентувало до 36-річчя свого загиблого на фронті фотокореспондента, військового Максима Шварцмана добірку його авторських світлин. Світлини редакція опублікувала в себе на сайті 17 жовтня, у день його народження.

Дружина Максима Марина Шварцман розповіла його колегам, що її чоловік не міг змиритися з окупацією його рідного Каланчака (Херсонщина), куди росіяни зайшли одразу.

“Там – могила його мами, там був його дім. Позицію якимось чином уникнути служби на передовій вважав неприйнятною. Був щирим патріотом, хоча мало про це говорив”, – розповіла вона.

Максим Шварцман народився в містечку Каланчак, що на Херсонщині. До Чернівців переїхав у 2010 році. Відтоді він працював оператором на місцевих каналах. Із 2019 року працював на посаді фотокореспондента Медіа агентства АСС. Максим ніколи не цікавився військовою справою, але коли почалася повномасштабна війна, 25 лютого 2022 року, добровільно пішов до військкомату, його скерували до ТрО, де він і служив з того часу під позивним Марвел.

Медійники МА АСС розповідають, що з вересня 2022 року Максим виконував завдання на Харківщині. Згодом його батальйон перекинули на Бахмутський напрямок. Він загинув 15 липня 2023 року, виконуючи бойове завдання північніше Бахмута. Йому було 35. Поховали Максима 29 липня в Чернівцях.

“У пам'ять про фотокореспондента Медіа агентства АСС, завжди щирого, веселого, надійного колегу, люблячого чоловіка та батька двох дітей, ми публікуємо добірку його світлин. “Ти будеш завжди серед нАСС”, – написали колеги.

 
 
 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!